novi detalji

Dok su svi krivili Megan, najodgovorniji je – HARI! Ona prolazi teror, ali "svi koji poznaju princa" znaju ko je KRIV

1

Vojvotkinja od Saseksa jedna je od članica kraljevske porodice s najlošihjom reputacijom na Ostrvu, a njen suprug joj je prepustio sav teret odluke koja je u većoj meri njegova

Megan Markl i princ Hari u Nigeriji
Megan Markl i princ Hari u Nigerijifoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, sve su iznenadili kada su početkom 2020. godine saopštili da napuštaju britansku kraljevsku porodicu, odnosno funkcije njenih viših, "radnih" članova.


Ovaj potez nazvan je u medijima "Megzit", što je aluzija na Bregzit, istupanje Velike Britanije iz Evropske unije, a jasno je da je javnost u najvećoj meri za tu odluku krivila Megan Markl.


Međutim, oni koji su upućeni u život kraljevske porodice i, posebno, princa Harija, ne veruju da je sav teret na vojvotkinji.

Kejti Nikol, dopisnica magazina Vanity Fair za kraljevske teme, kaže za The Sun da nju Megzit nije iznenadio jer je dugo bilo jasno da se Hariju ne dopada takav način života.

 

Megan Markl i princ Hari na polo meču u Kaliforniji
Megan Markl i princ Hari na polo meču u Kalifornijifoto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Svako ko zna Harija svestan je da je on uvek hteo da izađe iz kraljevske porodice. Više puta je rekao da bi voleo da nije rođen kao princ – napomenula je ona.


Kako Nikolsova ističe, sigurna je da je princ Hari sada zadovoljan jer živi onako kako je uvek hteo.


Mislim da sada stvarno živi život kakav želi. Veoma, veoma je tužno što se sve desilo tako kako kako jeste. Mislim da je, uz bolju organizaciju i predviđanja o tome kako napustiti kraljevsku porodicu i voditi novi život u Americi, postojao način da to uspe – rekla je ona. – Nije dobro promišljeno i posledice toga se osećaju i danas.

 

Princ Hari i Megan Markl žive u Kaliforniji od 2020. godine
Princ Hari i Megan Markl žive u Kaliforniji od 2020. godinefoto: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Kejti Nikols podsetila je na prinčevo višegodišnje nezadovoljstvo zbog kraljevskog života dan nakon što je kraljevski stručnjak Tom Kvin za Mirror rekao da je čuo da "Hariju nedostaju aspekti njegovog starog života".


– Neizbežno, period medenog meseca u Americi, u kom je sve novo i uzbudljivo, bliži se kraju i Hari gleda svoju prošlost kroz ružičaste naočare. Nedostaju mu prijatelji s Itona i iz vojske, od kojih ga mnogi nisu posetili jer se ne slažu s Megan – tvrdi on i dodaje da princ Hari želi da kupi svoj stalni dom u Engleskoj.
 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker