srednji vek?

Jednom rečenicom UVREDIO ceo ženski rod: Reči Nenada Pagonisa o pripadnicama lepšeg pola PARAJU UŠI

0

Rodna ravnopravnost je tema oko koje se mogu voditi raspave, a čini se da je bokser svojim mišljenjem izazvao pravu buru u javnosti 

NENAD KOSTIĆ JE SMATRAO DA ŽENA TREBA DA SEDI KOD KUĆE I ČUVA DECU
NENAD KOSTIĆ JE SMATRAO DA ŽENA TREBA DA SEDI KOD KUĆE I ČUVA DECU foto: Nenad Kostić

Bokser Nenad Pagonis uhapšten je sinoć u Novom Sadu nakon što je njegova supruga iznela navode da ju je fizički napao i naneo joj teške telesne povrede.

 

Njihova ljubavna priča bila je burna, nakon mnogo godina su se rastali i od 2019. godine ne žive zajedno. Upravo zbog toga je javnost još više uznemirila činjenica da je došlo do ovakvog incidenta.

 

Iako se nije pojavljivao često u medijima Nenad je povremeno znao da otkrije neke detalji iz života, govorio je o patnjih koju je osećao kada se razišao od Maje Brunker, a jednom prilikom se dotakao i teme braka.

On je na Fejsbuku opisao kako život ne bi bio izopačen samo ako bismo se vratili u srednji vek, da ne školujemo decu i da muškarac ide i privređuje, a žena da čuva i dočekuje.

 

- Ja mislim da je ovaj svet počeo da se raspada onog trenutka kada su ubedili ženu da je okej da živi za svog poslodavca, a ne za svoju decu, muža i porodicu! - napisao je on, pa je dodao:

 

- Naravno da su posle krivicu preuzeli i muškarci koji se nisu snašli sa "jakim" ženama i postali bezvredni. Deca su, umesto kući da uče uz majčinsku ljubav, prepuštena ustanovama u kojima ljudi koji bi tebalo da ih nauče nesto da rade za mizerne pare, tako da ih (uz časne izuzetke) baš briga koliko je dete i šta je naučilo, i to gradivo koje će 90 odsto biti nepotrebno u životu - objasnio je on svoje stanovište.

 

NENAD I MAJA SU DUGO BILI U BRAKU A ONDA JE SVAKO KRENUO SVOJIM PUTEM
NENAD I MAJA SU DUGO BILI U BRAKU A ONDA JE SVAKO KRENUO SVOJIM PUTEM foto: Damir Dervišagić

I tu nije bio kraj njegovom, kako je rekao "razmišljanju naglas".

 

- Nedostatak majke u prvim godinama života zbog njenih poslovnih obaveza često zamenjuje televizor ili mobilni, na kom nema nijedan kvalitetan kulturno-obrazovni program za decu nego samo kič šund što dovodi do lobotomije - rekao je, pa je "kao šlag na tortu" dodao:

 

Neka se ne uvrede ljute feministkinje samo razmišljam naglas - napisao je Pagonis na Fejsbuku.

NENAD JE IMAO DISKUTABILAN STAV O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI
NENAD JE IMAO DISKUTABILAN STAV O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI foto: Damir Dervišagić

Ove njegove reči veoma brzo su se našle u novinskim člancima i izazvale su pravu buru, vaš kao što je on i sam mogao da pretpostavi.

 

- Mislim da se ovolika glupost može objasniti time što je ovaj čovek mnogo puta udaren u glavu.", "Okej je mišićna masa, al' siva masa slabije...", "Ovo je pakao, zabole me glava od gluposti", isprozivali su Pagonisa na internet - glasile su samo neke od objava ispod njegovih izjava.

 

Bonus video:

Nenad Pagonis o krizu u braku i porodici

 

 

makonda-tracker