poverljivo

"Kejt je saterana u ćošak": Porodični prijatelj otkrio detalje o braku sa Vilijamom, a dotakao se i njene borbe sa rakom

0

Konačno u javnosti mogu da se čuju neke novosti o princezi koja boluje od opake bolesti 

KEJT SE NALAZI U NEZGODNOJ SITUACIJI
KEJT SE NALAZI U NEZGODNOJ SITUACIJI foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Princeza od Velsa Kejt Midlton ne pojavljuje se u javnosti dugo, već je fokusirana na svoje lečenje raka, kojem je podvrgnuta nakon što je otkriveno da ima karcinom.

 

Njen porodični prijatelj odlučio je da otkrije detalje iz života lepe Kejt, jer smara da javnost ima pravo da zna bar delić onog što se u Palati dešava.

 

- Bilo je veliko olakšanje što dobro reaguje na lekove i što je sada mnogo bolje - rekao je prijatelj za Vaniti Fair u utorak.

Prijatelj je dodao da je njena bitka za zdravlje bila „veoma izazovno i zabrinjavajuće vreme“ za članove kraljevske porodice, ali su se njena porodica i suprug, princ Vilijam, „okupili oko nje“.

 

Princeza (42) je u martu objavila da joj je dijagnostikovan rak i da je na hemoterapiji. Nije otkrila kakvu vrstu raka ima, ali je u svojoj video poruci podelila da je bolest još uvek u „ranoj fazi“.

 

Midltonov poslednji zvanični javni izlazak bio je u decembru 2023. na božićnoj crkvenoj službi. Kensingtonska palata je sledećeg meseca objavila da je podvrgnuta „planiranoj operaciji abdomena“ i da će biti hospitalizovana do dve nedelje.

 

KEJT VEOMA DUGO NIJE VIĐENA U JAVNOSTI
KEJT VEOMA DUGO NIJE VIĐENA U JAVNOSTI foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, njeno produženo odsustvo izazvalo je niz teorija zavere o njenom zdravlju koje su prekinute tek kada je sa svetom podelila svoju dijagnozu.

 

Pre njenog objavljivanja, princeza je u javnosti viđena nekoliko puta.

Prvo viđenje bilo je u martu kada je snimljena kako sedi na sedištu suvozača u crnom Audiju, dok se njena majka, Kerol Midlton, vozila u blizini zamka Vindzor.

 

Kasnije je viđena na farmerskoj pijaci sa Vilijamom (41).

 

Izvor je nedavno rekao da Kejt nema ništa u svom kalendaru do kraja godine.

 

VILIJAM JE SVIM SRCEM UZ SVOJU SUPRUGU KOJA SE LEČI OD RAKA
VILIJAM JE SVIM SRCEM UZ SVOJU SUPRUGU KOJA SE LEČI OD RAKA foto: EPA / VINCE MIGNOTT

 

- Ključna stvar za nju je da izbegne bilo kakvu vrstu stresa ili anksioznosti i da samo nastavi sa poslom da bude bolje - rekao je insajder za Daili Beast, dodajući da će par provesti leto u svom seoskom odmaralištu, Amner Holu, sa njihovo troje dece, princom Džordžom (10), princezom Šarlotom (8) i princom Luisom (6).

 

U periodu u kojem se ne bavi kraljevskim obavezama Kejt pomno prati rad svoje dobrotvorne organizacije. Pomoćnik je otkrio da je princeza pročitala izveštaj koji je izdao Centar za rano detinjstvo Kraljevske fondacije i da je veoma zadovoljna kako sve protiče.

 

Međutim, palata je naglasila da to ne znači da će se Kejt uskoro vratiti na posao.

 

KEJT SE NEĆE SIGURNO DO JESENI VRATITI SVOJIM OBAVEZAMA
KEJT SE NEĆE SIGURNO DO JESENI VRATITI SVOJIM OBAVEZAMA foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ono što su svi primetili jeste da je Vilijam u poslednje vreme mnogo bolje raspoložen tokom svojih pojavljivanja u javnosti. On želi da svojim svakodnevnim istupima u javnosti pošalje poruku da je Kejt dobro i da se lagano oporavlja.

 

- Činjenica da je uvek nasmejan, čak i kada nije na lokacijama gde su kamere, svakako je znak da je Kejtino zdravlje nabolje - pišu strani mediji.

 

- Vilijam je saterao Kejt u ćošak - rečenica je koja se često može pročitati na društvenim mrežama, ali kritičari smatraju da nije tačna jer je i sama Kejt rekla da detalje o svom zdravlju neće iznositi u javnost.

KEJT MORA DA SE ČUVA STRESA, VAŽAN JOJ JE OPORAVAK
KEJT MORA DA SE ČUVA STRESA, VAŽAN JOJ JE OPORAVAK foto: EPA-EFE/POOL/TIM ROOKE

Vilijam je možda mogao da joj predloži da ne izlazi da ne bi doživela neprijatne situacije, na primer, da je neko ne pita za razvod, rak i slično, jer bi to moglo da bude stresno za nju.

 

Iz svega ovog najlakše je izvesti zaključak da je princ Vilijam svim srcem uz svoju ženu i da su spekulacije o problemima u njihovom braku upravo samo to - spekulacije. Da li je to i šta je zapravo istina ostaje nam da vidimo u danima i mesecima koji su pred nama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Bata Spasojević o stajlingu Kejt Midlton

 

makonda-tracker