opet komplikacije

Prošli put kad je to uradio saznali smo da Kejt ima rak: Princ Vilijam PONOVO otkazao SVE OBAVEZE i zabrinuo svet

0

U poslednjem trenutku VIlijam je odlučio da ne ide na planiranu kraljevsku svadbu, što je unelo sumnju da se nešto krupno dešava u domu Velsovih 

PRINC VILIJAM ODLOŽIO SVE KRALJEVSKE OBAVEZE DO DALJNJEG
PRINC VILIJAM ODLOŽIO SVE KRALJEVSKE OBAVEZE DO DALJNJEGfoto: EPA / VINCE MIGNOTT

Princ Vilijam doneo je u poslednjem trenutku doneo odluku da otkaže odlazak na planiranu kraljevsku veridbu 23. maja 2024. godine.

 

Princ ipak neće prisustvovati zakazanoj veridbi nakon što je stiglo važno saopštenje iz Bakingemske palate. Iako su odmah svi pomislili da je u pitanju nešto u vezi sa njegovom suprugom Kejt Midlton izgleda da ipak to nije tačno.

 

Ova njegova odluka usledila je nakon što su kralj Čarls i kraljica Kamila najavili promenu svog rasporeda zbog toga što je britanski premijer Riši Sunak otkrio da će se opšti izbori održati u četvrtak, 4. jula 2024. godine.

Objavljujući saopštenje u sredu, kraljevski par je potvrdio da su sve kraljevske obaveze „za koje se može činiti da skreću pažnju ili odvlače pažnju sa predizborne kampanje“, otkazane ili odložene. Bakingemska palata je saopštila da su kralj i kraljica uputili "iskreno izvinjenje" ljudima koji će biti pogođeni ovom njihovom odlukom.

 

Vest dolazi nakon što se kralj Čarls sastao sa premijerom u sredu i složio se sa njegovim zahtevom da se raspusti parlament.

 

Portparol Bakingemske palate rekao je u sredu:

PRINC VILIJAM ODLOŽIO SVE OBAVEZE DO DALJNJEG
PRINC VILIJAM ODLOŽIO SVE OBAVEZE DO DALJNJEG foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

- Nakon izjave premijera danas popodne o raspisivanju opštih izbora, kraljevska porodica će, u skladu sa normalnom procedurom, odložiti angažmane koji bi mogli da skrenu pažnju ili odvrate pažnju od predizborne kampanje. Njihova veličanstva će poslati njihovo iskreno izvinjenje bilo kome od onih koji mogu biti pogođeni kao rezultat.

 

Rezultati izbora 4. jula će odrediti da li će Konzervativna partija Rišija Sunaka ostati u vladi. Ako je tako, kralj će biti postavljen za trećeg premijera svoje kratke vladavine. On je gospodina Sunaka dočekao kao svog drugog premijera samo šest nedelja nakon što je stupio na tron, nakon ostavke Liz Trus.

 

Nastupi kraljevskih parova u Portsmutu i ​​Normandiji u junu u znak sećanja na 80. godišnjicu Dana D će se odvijati prema rasporedu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Da li je Britanija u najvećoj krizi do sada?

 

makonda-tracker