novi detalji

Prvo oglašavanje Kejt Midlton otkad je rekla da ima rak: Pre nego što joj se stanje pogoršalo, počela je važan projekat

0

Od saopštenja u kom je istakla da joj je dijagnostikovan karcinom, princeza od Velsa bila je posvećena lečenju, a sada je otkriveno da to nije jedino čime se bavila

Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa
Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kejt Midlton (42), princeza od Velsa, oglasila se prvi put otkad je 22. marta saopštila da boluje od raka i da će biti posvećena svom lečenju, budući da joj je lekarski tim predložio "preventivnu hemioterapiju".


Ona je u januaru podvrgnuta operaciji u predelu abdomena, nakon čega se povukla iz javnosti, a usledile su višenedeljne spekulacije i teorije zavere o njenom stanju.


Supruga princa Vilijama potom se oglasila i u kratkom snimku objasnila da joj je dijagnostikovan karcinom, kao i da će biti usredsređena na lečenje, uz poruku da će biti dobro.

Povodom Nedelje mentalnog zdravlja, ona se sada sa suprugom oglasila podelivši na zvaničnom profilu na Instagramu snimak koji govori o izazovima mentalnog zdravlja s kojima se suočavaju britanski farmeri, konkretno poljoprivrednik Sem Stejbls. To je, ujedno, Kejtin prvi projekat otkad je podelila svoje zdravstvene probleme.

 


Tokom dana provedenog na Semovoj farmi u Herefordu, vođen je razgovor o mentalnom zdravlju u poljoprivrednoj zajednici, uz podršku Strategije za mentalno zdravlje Vojvodstva Kornvol – navedeno je u opisu snimka.


Iako se Kejt Midlton ne pojavljuje u snimku, koji je sada dostupan i na platformi YouTube, on je napravljen pod vođstvom princa Vilijama i nje. GB News navodi da je projekat bio u razvoju pre nego što se stanje princeze od Velsa pogoršalo.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa
Kejt Midlton, princeza od Velsafoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Fanovi britanske kraljevske porodice pohvalili su Kejt i Vilijama jer su se u ovako teškom trenutku posvetili podizanju svesti o problemima mentalnog zdravlja.


Prošle nedelje princ Vilijam je tokom posete Ostrvima Sili u razgovoru s građanima istakao da njegova supruga "napreduje" u procesu oporavka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker