i zdravo i ukusno

Hranljivo, zdravo i što je najvažnije - brzo se sprema: Šta doručkuju deca Jelene Đoković skoro svaki dan?

2

Jelena je pobornik zdrave ishrane i trudi se da svojoj deci spremi ukusne obroke, koji su zdravi i ne sadrže šećer, masti, veštačke dodatke 

DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA NE JEDU MESO
DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA NE JEDU MESO foto: Instagram / jelenadjokovicndf

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković veoma vodi računa o tome kako se hrani, a tu brigu je usmerila i na svoju decu, sina Stefana i ćerkicu Taru.

 

Poznato je takođe da i Novak veoma vodi računa šta unosi u sebe, a to i ne čudi budući da je izuzetno fizički aktivan, uvek u punoj formi i treningu. Jelena i Novak godinama ne jedu meso, a njihovi obroci moraju da budu izbalansirani i zdravi.

 

Jelena nije želela da joj drugi spremaju hranu za decu, već se trudi da im svako jutro sama pripremi ukusne obroke, koji su dobro izbalansirani, u kojima nema mnogo masnoća niti šećera.

 

Tara i Stefan vole maminu kuhinju i veoma su joj zahvalni na posvećenosti koju svakodnevno pokazuje prema njima. Iako retko kada govori o privatnom životu u javnosti ona je jednom prilikom otkrila šta je to što svojim mališanima priprema za doručak.

 

Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo — napisala je Jelena svojevremno i pokazala fotografiju doručka koji se priprema noć ranije, tako što se preko navedenih namirnica nalije kokosovo mleko, pokrije i ostavi da odstoji do jutra.

 

 

Od malih nogu, dok je još bio beba, Jelena je Stefanu često spremala pire od banane i avokada, koje ponekad zasladi medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave.

 

 

Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta — govorila je Jelena svojevremeno.

 

Kao beba Stefan je u ishrani imao ribu i meso, ali onda su svi prešli isključivo na biljnu hranu, pa s dolaskom Tare odmah je situacija bila jasna . nema životinjskih namirnica u ishrani. I dan danas je tako.

 

DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA SU VEGETERIJANCI
DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA SU VEGETERIJANCI foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire — objasnila je Jelena jednom prilikom.

 

Bonus video:

Jelena i Novak iznenadili Željka Samardžića na nastupu 

 

 

 

 

makonda-tracker