GDE IM DIMA...

Nove glasine razdiru dvor danske kraljevske porodice: Brak kraljice Marije i kralja Frederika je u ozbiljnoj krizi?

0

Nakon što se protekle nedelje kraljica Marija dva puta sama pojavila na važnim događajima podgrejale su se sumnje da je njen brak ugrožen potezima neopreznog kralja 

DA LI JE DANSKA KRALJEVSKA PORODICA U KRIZI?
DA LI JE DANSKA KRALJEVSKA PORODICA U KRIZI?foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Kraljica Marija od Danske i njen suprug kralj Frederik poslednji put su viđeni zajedno u javnosti 21. marta, kada su posetili izložbu Frederik X - Kralj sutrašnjice u muzeju Amalijenborg.


Danska kraljica Marija je ovog vikenda imala dva važna događaja i na oba se pojavila - sama. Ovo je probudilo sumnju medija da nešto "ne štima" kako treba u danskoj kraljevskoj porodici.

 

Uprkos činjenici da joj je možda brak u ozbiljnoj krizi kraljica Marija je kao i uvek bila elegantna u šik izdanju dok je sa danskim ministrom za životnu sredinu Magnusom Heunickeom bila na otvaranju Deer Parka u Kopenhagenu 7. aprila.

 

 

Ovog puta ona se odlučila za džemper u boji kajsije, koji je uparila sa jednostavnim zelenim prslukom, braon pantalonama i trendi sivim šeširom.

 

Ona je blistala dok je ćaskala sa osobljem u Deer Parku, pre nego što je razgledala okolinu i održala kratak govor. Ovaj događaj je obeležilo njeno drugo pojavljivanje u protekloj nedelji bez kralja, nakon što je posetila Muzej slobode u Kopenhagenu i time obeležila 75. godišnjicu osnivanja Nacionalne garde nekoliko dana posle Uskrsa.

 

Sve ovo dolazi samo nekoliko dana od kako su se pojavile spekulacije u medijima, koje kažu da je kraljica Meri odustala od porodičnog putovanja sa kraljem Frederikom.

 

DANSKU KRALJEVSKU PORODICU POTRESA KRIZA
DANSKU KRALJEVSKU PORODICU POTRESA KRIZA foto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

 

Ovo je zabrinulo sve i navelo ih da se zapitaju da li je sve dobro u palati. Porodica često putuje za Uskrs, a palata je u martu saopštila da će kraljica Margreta biti šefica države dok je cela porodica van zemlje.

 

Međutim, zastava iznad njihove vile u zamku Amalijenborg ostala je podignuta tokom Uskršnjeg vikenda - što znači da su Frederik, Marija ili njihov sin Prestolonaslednik Kristijan boravili u rezidenciji.

 

Iza kraljevske porodice je buran period, koji je nastupio nakon što su se u tabloidima pojavile priče o mogućoj aferi između meksičke manekenke Kazanove Genoveve i kralja Frederika.

 

Njih dvoje su uslikani u kasnom noćnom izlasku u Madridu krajem prošle godine, a kao objašnjenje u medijima se našlo to da je Frederik izašao sa prijateljem i manekenkom, ali je njegov prijatelj iznenada morao da ode zbog čega je kralj ostao sam sa manekenkom.

 

DA LI JE NJIHOVA JAVNA SREĆA SAMO MASKA ZA SVE PROBLEME U PORODICI?
DA LI JE NJIHOVA JAVNA SREĆA SAMO MASKA ZA SVE PROBLEME U PORODICI?foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

 

Oni su zajedno obišli izložbu, a zatim otišli na večeru u „El Corral de la Moreria“. Nakon debakla oko slika, koje su objavljene u španskom časopisu Lecturas, Kazanova je nestala sa društvenih mreža. Nedeljama kasnije, Frederikova majka kraljica Margrete II šokantno je abdicirala i on se popeo na danski tron.

 

Kazanova se posle skoro godinu dana ponovo pojavila u javnosti i tada se zahvalila svojim fanovima na porukama podrške.

 

- Želim da se zahvalim svim ljudima koji su brinuli o meni prošle godine, onima koji su razumeli moje odsustvo i ćutanje, i onima koji su mi poslali poruke ljubavi i podrške - napisala je na društvenim mrežama, pa je dodala:

 

 

- Nemate pojma koliko mi je to značilo. Mnogo vam hvala! Prošlo je nekoliko meseci kada su mi bili potrebni mir i tišina, ali već dajem sve od sebe da se polako vratim svom normalnom životu i ispunim svoje radne obaveze. Milion puta vam hvala!

 

Da li je ovo bio samo plod mašte medija ili se može primeniti ona stara srpska poslovina "Gde ima dima ima i vatre" ostaje nam da vidimo u mesecnima koji su pred nama. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Skandal na krunisanju kralja Čarsla III

 

makonda-tracker