tužna paralela

Zapostavljena, napuštena, SAMA: Kejt Midlon na klupi podseća na NAJTUŽNIJU FOTOGRAFIJU princeze Dajane, staru 32 godine

0

Fotografija koja je postala simbol usamljenosti ledi Di u braku sa Čarlsom senka je koja se nadvija nad ispovešću njene snahe

Kejt Midlton saopštila je da ima rak u video-snimku koji je podelila u petak
Kejt Midlton saopštila je da ima rak u video-snimku koji je podelila u petakfoto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, saopštila je prošle nedelje da boluje od raka.


Ona je snimila video-saopštenje u kom se javnosti zahvalila na brizi, podršci i lepim željama i ispričala da joj je kancer otkriven nakon operacije u predelu abdomena koju je imala u januaru.


Njen medicinski tim joj je predložio da se podvrgne "preventivnoj hemioterapiji", ispričala je Kejt i objasnila kako je o svemu pričala sa svojom decom.

Iako je naglasila da joj znači što je uz nju njen suprug princ Vilijam, Kejt je u ovom snimku sama sedela na klupi, što je mnoge podsetilo na jednu od najpoznatijih fotografija princeze Dajane.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijamafoto: BBC Studios / Avalon / Profimedia

Kako je nastavla fotografija princeze Dajane ispred Tadž Mahala?


Kejt Midlton danas nosi titulu princeze od Velsa, koja je prethodno pripadala princezi Dajani jer je Kamila, naredna supruga princa Čarlsa odlučila da ne postane princeza od Velsa, pošto je ova titula povezivana s Dajanom i smatrala je da bi time – kao žena s kojom je Čarls godinama varao ledi Di – naljutila javnost.

 

U svakom slučaju, 1992. godine Dajana i Čarls otišli su na kraljevsku turneju po Indiji, u trenutku kada je bilo očigledno da njihov brak nema budućnost. Već mesecima se spekulisalo da se kraljevski par rastaje, a kada su zakazali put u Indiju, sve oči bile su uprte u njih i svaki njihov pokret.

Tada 30-godišnja princeza trebalo je sa suprugom da obiđe Tadž Mahal, jednu od najpoznatijih svetskih građevina. Međutim, kako je to obično bivalo od trenutka kada su stupili u brak, Dajana je isped čuvenog mauzoleja bila sama – Čarls je imao brojne sastanke i nije se pojavio.


Zato je Dajana sela ispred ogromne bele, mermerne građevine, u crvenom sakou i ljubičastoj suknji, okružena desetinama fotografa i strpljivo pozirala.

 

Princeza Dajana ispred Tadž Mahala
Princeza Dajana ispred Tadž Mahalafoto: PA Images / Alamy Profimedia

Do danas su fotografije koje su tada nastale ostale simbol njene usamljenosti, napuštenosti i zapostavljenosti.


Upravo je ovaj prizor najavio ono što je dolazilo – samo nekoliko meseci kasnije princeza Dajana i tadašnji prestolonaslednik Čarls objavili su da se razvode.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker