legenda

Pravo ime mu nije DRAGAN, nakon jedne tragedije je prestao da slavi ROĐENDAN: Nepoznati detalji iz života Gage Nikolića

0

Čuveni glumac ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji, a mnogi žale što već 8 godina nije sa nama 

DRAGAN GAGA NIKOLIĆ ŽIVOTNA PRIČA
DRAGAN GAGA NIKOLIĆ ŽIVOTNA PRIČA foto: Dragana Udovičić

Legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić ostao je upamćen po brojnim maestralno odigranim ulogama, ali i svojoj ljubavi sa glumicom Milenom Dravić.

 

Za mnoge, oni su bili par koji nije poznavao granice ljubavi, već su se do poslednjeg dana voleli i dušom i telom. Dragan je preminuo 2016. godine, ali i dalje živi kroz likove koje je tumačio u mnogim domaćim filmovima i serijama.

 

Iako su bili veoma popularni, ni Dragan ni Milena nisu mnogo voleli da pričaju o privatnom životu. Zbog toga su neke činjenice, naročito o Gagi, ostale nedovoljno poznate domaćoj publici.

 

 

Mnogi ne znaju da glumčevo pravo ime zapravo nije Dragan i da je to ime dobio slučajno. Njegovo pravo ime je Dragoslav,  kako i potpisan u svom prvom filmu "Pravo stanje stvari" iz 1964. godine. 

 

- Samo mi u ličnoj karti i pasoši piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je glumac jednom prilikom.

 

Kako je postao Dragan?

 

Dragoslav je postao Dragan slučajnom greškom, kad su mu na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" za ulogu iz 1965. godine napisali Dragan umesto Dragoslav.

 

DRAGAN I MILENA SU IMALI FILMSKU LJUBAVNU PRIČU
DRAGAN I MILENA SU IMALI FILMSKU LJUBAVNU PRIČU foto: Mića Jović

 

Gaga je od malih nogu pokazao veliko interesovanje za glumu. Tokom srednje škole dobro je znao da želi da mu to bude životni poziv, pa je otišao i konkurisao na Akademiji za pozoriše, film, radio i televiziju. Bio je primljen i time je dobio titulu najmlađeg studenta na ovom fakultetu.

 

Studije je završio u roku i veoma brzo je stigla prva uloga. Svi su odmah primetili njegov neosporan talenat, a nove uloge su se samo nizale.

 

U njegovoj biografiji danas stoji više desetina odigranih uloga na koje je bio ponosan. Podugačak je spisak ostvarenja u kojima je Gaga dao svoj nesebičan doprinos, a i danas živi kroz filmove i serije koje uvek iznova i iznova možemo gledati. 

 

NAKON SMRTI BRATA VIŠE NIJE SLAVIO ROĐENDAN
NAKON SMRTI BRATA VIŠE NIJE SLAVIO ROĐENDAN foto: Dado Đilas

 

Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

 

Bonus video:

Gde su Gaga i Milena provodili najlepše letnje dane? 

 

makonda-tracker