zvanično-nezvanično

Ipak, i to prati nova MISTERIJA: Otkriveno kada bi trebalo ponovo da vidimo Kejt Midlton posle operacije

0

Dok Ministarstvo odbrane najavljuje da će princeza od Velsa biti na ovom događaju, kraljevska porodica ćuti

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, još uvek se oporavlja od misteriozne bolesti, nakon što je sredinom januara operisana.


Iako je saopšteno da je operacija planirana, ona je otkazala Kejtine planirane obaveze, saopšteno je da se dogodila tek posle toga, a brojna pitanja u vezi s njenim stanjem dovela su do niza teorija zavera na društvenim mrežama.


Kejt je pre nekoliko dana prvi put viđena nakon operacije, na paparaco fotografijama koje su podstakle još spekulacija, a sada je poznato kada se ona zvanično vraća dužnostima.

Kako piše na sajtu Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, princeza od Velsa će prisustvovati Pozdravu bojama (Trooping the Colour), tradicionalnoj svečanosti koju izvode pukovi britanske vojske i vojski Komonvelta, prenosi Page Six.

 

Kejt Midlton u jednom od svojih poslednjih pojavljivanja u javnosti pre operacije
Kejt Midlton u jednom od svojih poslednjih pojavljivanja u javnosti pre operacijefoto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

U pitanju je događaj kojim se formalno slavi rođendan suverena, nekada kraljice Elizabete II, a danas njenog sina i naslednika kralja Čarlsa III.


Tim povodom organizuje se svečana parada u Londonu, a članovi kraljevske porodice učestvuju u njoj – oni koji su služili vojsku su "na terenu", dok je deo porodice na balkonu, gde bi trebalo da vidimo i Kejt Midlton.


Ipak, izvor blizak britanskoj kraljevskoj porodici rekao je za Daily Mail da Bakingemska palata obično sama najavljuje ko će prisustvovati Pozdravu bojama i da se zvaničnici još nisu konsultovali s Ministarstvom. Dakle, Kejt ćemo videti na Pozdravu bojama – možda.

 

Kejt Midlton spada u omiljene članove kraljevske porodice
Kejt Midlton spada u omiljene članove kraljevske porodicefoto: Kin Cheung / PA Images / Profimedia

Kensingtonska palata je, u saopštenju u kom je objavljeno da je Kejt Midlton operisana, istakla da se ona svojim kraljevskim dužnostima vraća posle Uskrsa, koji će se po gregorijanskom kalendaru obeležiti 31. marta ove godine. Pozdrav bojama zakazan je za 15. jun 2024. godine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu"

 

makonda-tracker