BIO MU JE UZOR

Velika tuga u domu Mikija Damjanovića: Glumcu PREMINUO OTAC, oprostio se od njega rečima koje kidaju dušu

0

Miki je na Instagramu podelio fotografiju sa ocem koji mu je uvek bio podrška i oslonac 

MIKIJU DAMJANOVIĆU PREMIONUO OTAC
MIKIJU DAMJANOVIĆU PREMIONUO OTACfoto: Instagram / mikidamjanovic

Glumac Milorad Miki Damjanović objavio je na društvenoj mreži Instagram da mu je premiuo otac.

 

Ova vest potresla je njegove kolega i sve one koji su poznavali glumčevog oca, a Miki je uz poruku napisao i emotivne reči koje najbolje opisuju kakve emocije su ih vezivale.

 

- Otiša je moj divni tata. Neka te anđeli čuvaju, kao što si ti ceo život. Voleću te, zauvek - napisao je glumac .

Popularni srpski glumac, koji je rođen u Priboju, kako kaže u multinacionalnoj sredini.

 

- Rođen sam i rastao u multinacionalnoj sredini, te su me roditelji od najranijeg detinjstva učili da poštujem različitost, na čemu sam im beskrajno zahvalan - rekao je glumac ranije za Hello.

 

Mikija je domaća publika zavolela kroz brojne uloge u domaćim serijama i filmovima. On je glumu završio u klasi profesora Predraga Ejdusa, i diplomirao u predstavi Noć ubica. Iza sebe ima više od 40 pozorišnih premijera, a oprobao se u ulozi producenta u predstavi Pukla bruka, piše Kurir

 

Najpoznatiji je po ulogama u filmovima "Lajanje na zvezde" (1998) i "Smešne i druge priče" (2004). Osvojio je mnoge nagrade, među kojima su Nagrada za najboljeg mladog glumca na Danima komedije u Jagodini, za ulogu Rista u predstavi "Samo vi 'ajte, a mi ćemo graktat i arlaukat" i godišnja nagrada Beogradskog dramskog pozorišta, za ulogu Ernsta u mjuziklu "Buđenje proleća" Franka Vedekinda.

 

Radio je i na televiziji, i učestvovao u serijama "Piši-briši", "Mladić" i "Ljubav, navika, panika". Davao je glas Iziju i Hugu u dečijim televizijskim emisijama "Tajni agent Izi i Hugo".

 

Bonus video:

Ko je otac MC Stojana?

 

makonda-tracker