kako izgleda kreativan rad pisaca

Četvrta premijera od početka sezone u Beogradskom dramskom pozorištu: Predstava "Neispričano" oduševila publiku

0

Ovo je komad pobednika konkursa Sterijinog pozorja za originalni domaći tekst (2015), romantičan ali trilerski zamišljen "upad" u podsvest pisca koga glumi sve popularniji glumac Beogradskog dramskog pozorišta Milorad Miki Damjanović .

foto: promo
foto: promo

Kreativna blokada glavnog aktera dovodi u centar psihodeličnog susreta sa junacima svojih nedovršenoh priča. On kroz posmatranje likova i priča pokušava da dovrši svoje delo, da pronađe izlaz iz kreativne blokade i opstane na putu pisca čak i tada kada sumnja u sebe i svoje sposobnosti.

 

foto: promo

Publika koja je sinoć premijerno pogledala predstavu "Neispričano" na Maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta iz sale je izašla sa spoznajom koliko je kreativni rad težak i ispunjen ozbiljnim krizama, kako nastaje jedno umetničko delo i koliko ono pisca može moriti, kako nastaju priče i knjige koje čitamo i koliko zapravo treba razumeti umetnika kao tananu dušu koja se susreće sa velikim pitanjima i ne tako prijatnim emocijama u procesu stvaranja.

 

foto: promo

Reditelj Vladan Đurković potpisuje i adaptaciju, izbor muzike i vizuelni identitet predstave.

 

foto: promo

Uloge tumače : Milorad Miki Damjanović, Sandra Bugarski, Jelica Kovačević, Aleksandar Jovanović, Borko Sarić i Fuad Tapudžić.

 

 

makonda-tracker