tužan kraj

Najpoznatija je po sapunicama, ali je imala SVETSKU KARIJERU: Preminula glumica iz popularnih meksičkih serija

0

Šarmantna glumica koja je karijeru počela kao model, a domaćoj publici je odlično poznata po ulogama u telenovelama, umrla je posle teške borbe protiv opake bolesti

Elena Roho u filmu 'Agire, gnev Božiji'
Elena Roho u filmu "Agire, gnev Božiji"foto: Werner Herzog Filmproduktion / H / AFP / Profimedia

Meksička glumica Elena Roho preminula je u subotu u 80. godini, izvestilo je Nacionalno udruženje glumaca Meksika na profilu na društvenoj mreži X.


Naše najdublje saučešće porodici, prijateljima i kolegama – navela je ova asocijacija.


Kako javlja TV mreža Foro TV, Elena Roho umrla je nakon borbe protiv raka jetre, i to u svom domu u Meksiko Sitiju, a iza sebe je ostavila supruga Benjamina Fernandeza i troje dece.

 

Meksička glumica Elena Roho umrla je u 80. godini
Meksička glumica Elena Roho umrla je u 80. godinifoto: El Universal / Zuma Press / Profimedia

Novinarka Marija Luisa Valdes Dorija saopštila je potom da ima saznanja da će glumica biti sahranjena na porodičnom imanju.

Ko je bila Elena Roho?


Popularna meksička glumcia rođena je u Meksiko sitiju 18. avgusta 1944. godine, a karijeru je počela kao manekenka 1961. godine.

 

Krajem šezdesetih, upisala je glumu i zaigrala 1968. u filmu "Klub samoubica", a potom je postepeno zapostavljala modeling i dobijala sve više uloga.

Elenu Roho gledali smo u nekim od najuspešnijih meksičkih telenovela, a najpopularnija je kao Lusijana Duval u "Pravo na ljubav", dok je igrala i u sapunicama "Nevina", "Zagrli me čvrsto", Beštine", "Peregrina" i "Napušteni anđeo", kao i u brojnim filmovima.

Radila je i sa svetskim stvaraocima, poput nemačkog režisera Vernera Hercoga i glumca Klausa Kinskog u filmu "Agire, gnev Božiji" (1972), a pojavila se i u filmu "Fokstrot" (1976), sa Šarlot Rempling, Piterom O'Tulom i Maksom fon Sidouom.


Američka i svetska publika gledala je Elenu Roho i u američkoj verziji serije "Ružna Beti".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

 

makonda-tracker