legenda

Kako je nastala pesma "Nedelja"? Džejev veliki hit krije TUŽNU i POTRESNU istinu o danima koje je proveo u sirotištu

1

Kroz film "Nedelja" ispričana je priča o životu legendarnog Džeja, a mnogi nisu znali da je istoimena pesma zapravo biografija muzičara koji nije imao lako detinjstvo 

DŽEJ RAMADANOVSKI PESMA NEDELJA AUTOBIIOGRAFIJA
DŽEJ RAMADANOVSKI PESMA NEDELJA AUTOBIIOGRAFIJA foto: Dragan Kadić

Čuveni pevač Džej Ramadanovski oživeo je ponovo kroz film "Nedelja" koji se uveliko gleda u svim domaćim bioskopima. Težak život legendarnog muzičara pretočen je u priču koja bude emocije i otkriva detalje iz njegovog detinjstva koje je bilo ispunjeno bolom i neizvesnošću. 

 

Poznato je da je Džej dobar deo svog života proveo u popravnom domu. Majka ga nikada za mnogo godina nije posetila, pa su ga često morile tužne emocije i pitanje zašto nema porodicu kao sva druga "bela" deca.

 

Upravo iz te tuge nastala je pesma  "Nedelja" uz koju će kasnije biti ispraćen na večni počinak. 

 

 

- U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme „Nedelja“ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Кao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu - rekao je on tada i dodao:

 

-Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren - govorio je iskreno pokojni pevač.

DŽEJ JE BIO LEGENDA NARODNE MUZIKE I VELIKI BOEM
DŽEJ JE BIO LEGENDA NARODNE MUZIKE I VELIKI BOEMfoto: Damir Dervišagić

 

Marina je bila potpuno oduševljena emocijom koju je Džej kao od šale unosio u svoje pesme, a saradnja sa njim joj je bila jedna od najlepših koje je imala u karijeri.

 

Džej je ludo bio zaljubljen u muziku, a budući da je i na onaj svet otišao u nedelju, jasno je zašto je baš ova pesma ona koja će zauvek ostati upamćena kao deo životne priče legendarnog Džeja.

 

Bonus video:

Jelena Karleuša o filmu "Nedelja"

 

 

makonda-tracker