pobrao sve simpatije

Prodavao je ruže u Skadaliji, nije znao da čita, svi su strepeli: Ko je dečak koji glumi malog Džeja u filmu "Nedelja"?

0

Film "Nedelja" premijerno je prikazan večeras u Beogradu, a glavne zvezde večeri bili su "mali" i "veliki" Džej

 

foto: Stefan Stojanović
foto: Stefan Stojanović

Premijera dugo isčekivanog filma o životu čuvenog muzičara Džeja Ramadanovskog "Nedelja" održana je večeras pred punom MTS Dvoranom. 

 

Premijeri je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, ali se čini da su "mali i veliki Džej" bili glavne zvezde večeri. 

 

Dečak po imenu Alen Selimi u filmu "Nedelja" glumi Džeja Ramadanovskog iz perioda kada je bio dečak. Producent filma Vladan Anđelković jednom prilikom je ispričao da su dugo razmišljali o tome ko bi mogao da glumi Džeja kao odraslog, a još teži zadatak bio je pronaći dete koje će moći verno da dočara kako je glumac kao mali živeo.

 

Jednom prilikom dok je šetao primetio je malog dečaka koji prodaje ruže u Skadarliji i ideja je bila tu. Ipak, kako je rekao, nije sve baš išlo glatko.  Prvo je došao na kasting i sve oči bile su uprte u njega. Uspešno je otpevao pesmu „Nedelja“ i tako dobio ulogu.

 

- Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro - rekao je režiser Nemanja Ćeranić.

 

Kao što je poznato, odraslog Džeja glumi Husein Aljević Husa.

 

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

 

- Četiri meseca tražili smo ko će da igra Džeja, a onda je neko predložio Husu. Bio sam veoma upoznat s njegovom muzikom. Kad se pojavio na kastingu, shvatili smo da ga je poznavao. Bio je na Sajmu njegov igrač, a dolaze iz istog sveta. Znali smo da on treba da bude veliki Džej. Doneo je jednu autentičnost. Film ‘Nedelja’ nije priča samo o muzici već i o dva brata Isu Leru Džambi i Džeju… Iso je bio kralj Dorćola i hteo je da postane kao njegov brat. On nestaje, a Džej postaje najveća zvezda. To su te dve sudbine -  naveo je Ćeranić.

 

Marko Janketić ne misli da je uloga Isa Lera Džambe, Džejovog brata od tetke, njegova najbolja.

 

MARKO JANKETIĆ NA PREMIJERI FILMA NEDELJA
MARKO JANKETIĆ NA PREMIJERI FILMA NEDELJAfoto: Stefan Stojanović

 

- Iso je moja zanimljiva uloga. Radio sam "Južni vetar" s Nemanjom i pomenuo mi je za ulogu Džeja. Znao sam da to nije moja, ali da jeste uloga njegovog brata Džambe. Poznajem takve ljude. Scenarista je napisao tu ulogu mnogo romantičnije. Bio je desperado. Nije svirao gitaru, ali volim takve karaktere - priznao je Janketić.

 

U Glumačkoj ekipi su i Aleksej Bjelogrlić, Maša Đorđević, Marko Ivanović, Milica Janevski. 

 

Bonus video:

Pogledajte trejler za film Nedelja 

 

makonda-tracker