strasna romansa

I pre nego što ju je upoznao, znao je da će biti NJEGOVA ŽENA: Burna priča zlatnog para Holivuda započela je PREVAROM

0

Ava Gardner je i nakon razvoda smatrala Frenka Sinatru svojom najvećom ljubavlju

foto: KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia
foto: KEYSTONE Pictures / Zuma Press / Profimedia

Svog trećeg supruga, glumica Ava Gardner je upoznala dok je još uvek bila u braku sa svojim prvim mužem. Ponovo će ga sresti nekoliko godina kasnije i započeti ljubavnu priču koja će, iako ne i sam brak, trajati do kraja njenog života.

 

Da, u pitanju je Frenk Sinatra, jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičkih umetnika 20. veka.

 

Frenk i Ava su svoju romansu započeli dok je on još uvek bio oženjen Nensi Sinatrom, iako su već neko vreme bili odvojeni.

 

- Znala sam da je oženjen i, zaista, oženjeni muškarci se nisu dobro kotirali kod mene, ali bio je zgodan, šarmantan i očigledno očaran mnome - ispričala je jednom prilikom Ava. 

Glumica je godinama nakon upoznavanja naletela na Frenka na jednoj zabavi i njihov odnos je počeo da se pretvara u nešto više.

 

- Oh, Bože, Frenk Sinatra je mogao da bude najslađi, našarmantniji muškarac kada je bio raspoložen - napisala je Ava Gardner u svojoj autobiografiji.

 

Interesantno je da je Frenk Sinatra godinama pre nego što će uopšte upoznati Avu rekao da će jednog dana biti njegova žena kada ju je video na fotografiji u časopisu. 


- Jednog ću se dana oženiti devojkom s ove fotografije -

 

Kada je Frenk i Avina veza postala javna, Frenk i Nensi Sinatra su započeli veoma dug i javni brakorazvodni postupak.

 

Kada je u oktobru 1951. godine konačno razvod finalizovan, Ava i Frenk nisu gubili vreme i venčali su se 7. novembra 1951. u Filadelfiji.

 

Nakon venčanja su bili na medenom meseci na Kubi i uživali su u retkim mirnim trenucima bez paparaco fotografa. Ali mir neće dugo potrajati.

Naprotiv, njih dvoje su imali burnu i strastvenu romansu sa puno uspona i padova.

 

- I Frenk i ja smo bili jaki ljudi, posesivni i ljubomorni i skloni da brzo eksplodiraju. Kad izgubim živce, gotovo je. Takav je i on - rekla je jednom prilikom Ava Gardner.


Pritisak je rastao zbog pažnje štampe, Frenkovih problema u karijeri i kritika sa kojima su se njih dvoje suočili u vezi sa Frankovim razvodom od Nensi.

U trenutku kada je Avina karijera išla uzlaznom putanjom, Frenk je imao probleme i pad u svojoj karijeri, a taman kada je Frenkova karijera počela da se oporavlja, njegov brak se raspadao.

 

Njihov brak je bio prepun uspona i padova, a Ava je potvrdila da je dvaput abortirala tokom braka sa Sinatrom, jer smatrala da njihov odnos nije dovoljno stabilan da bi donela na svet dete. Drugi prekid trudnoće bio je taj koji je doveo do odluke o razvodu.


- Plašim se da odavde nema povratka. Uradila sam nešto monstruozno - rekla je glumica.

S druge strane, Frenk Sinatra je nekoliko puta pokušao da izvrši samoubistvo.

 

Dve godine nakon venčanja su objavili da se rastaju, a zvanično su se razveli 1957. godine.

 

Iako je bilo poznato koliko su Ava i Frenk bili opijeni jedno drugim, nije bila tajna da su njihove međusobne prevare i afere dovele do kraja.

 

Glumica je rado stupala u vanbračne veze, naročito kada je zbog posla putovala daleko od njihovog doma.


Ava je mrzela samoću, nije mogla da bude sama. Stalno je stražila nekoga da joj pravi društvo — otkrio je jedan član filmske ekipe koja je sarađivala s glumicom i otkrio da se Gardnerova prepuštala strastima s mnogim kolegama, režiserima, tehničarima...

 

Međutim, čak i nakon razvoda njih dvoje su ostali bliski prijatelji do kraja Avinog života. Smatrala ga je ljubavlju svog života.


NJih dvoje su se nakon razvoda nekoliko puta mirili, a u svojoj autobiografiji "Ava: Moja priča" glumica je opisala jedno od njihovih pomirenja u Australiji dok je snimala film "Na plaži" 1959. godine.

 

- Pozitivnije rečeno, moj privatni život se poboljšao kada je gospodin Sinatra nazvao i rekao mi da leti u Australiju da me vidi. Šta je šest hiljada milja kada si još uvek zaljubljen? Navodno je Frank dolazio da održi dva koncerta u Melburnu i dva u Sidneju. Istina je bila da smo želeli da razgovaramo, da se pogledamo, da budemo zajedno. Štampa je, kao i obično, bila gusta kao muve na plaži, ali mi smo imali svoje načine i sredstva da budemo privatni. I sa samo dve noći, nismo imali vremena ni da se svađamo - opisala je Ava.

 

Nije tajna da su njih dvoje uvek osećali ljubav jedno prema drugom.

 

Iako se Frenk nakon Ave ženio još dva puta, ostao je u kontaktu sa bivšom suprugom.

Svake godine joj je slao veliki buket cveća za rođendan, koji je Ava čuvala na posebnom mestu na komodi sve dok sledeće godien nije stigao novi buket.

 

Frenk nije prisustvovao Avinoj sahrani 1990. godine zbog zabrinutosti zbog medijskog ludila, ali je poslao cveće i jednostavnu poruku koja je glasila: „Sva moja ljubavi, Frensis.

 

Ona se do kraja života nikad nije više udavala i priznala je da joj niko nije pružio toliko ljubavi kao Frenk. 


- Nikad nisam bila srećnija nego u braku s Frenkom. Da se ponovo udajem, udala bih se samo za njega. Da sam želela da ga delim s drugim ženama, bili bismo srećni - rekla je Ava.

 

makonda-tracker