obarala je s nogu

IAKO JE NAPRAVILA SVETSKU KARIJERU I UŠLA U LEGENDU, NA KRAJU JE OSTALA SAMA: Lepotica Ava Gardner imala je tužan život!

2

Ava Gardner je odrasla u mnogobrojnoj porodici, a bila je toliko vezana za svog oca da joj je jedan psihijatar rekao da ima Edipov kompleks.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na Badnji dan davne 1922. godine rođena je prema mišljenjima mnogih, najlepša žena sveta. Ava Gardner je odrasla u mnogobrojnoj porodici, a bila je toliko vezana za svog oca da joj je jedan psihijatar rekao da ima Edipov kompleks. Bila je najmlađa od sedmoro dece, pa je njena majka poželela da se upravo ona posveti obrazovanju.

 

Ipak, nju je život odveo u potpuno drugom smeru. Starija sestra Bapi udala se za profesionalnog fotografa Larija Tara u Njujorku. Kada joj je Ava došla u posetu, pozirala je Taru. Njene fotografije ostale su zapažene, pa je sa samo 18 godina potpisala ugovor sa Metro-Goldwyn Mayer studiom.

 

Proslavila se u filmovima “Čamac”, “Snegovi Kilimandžara”, “Bosonoga kontesa” i mnogim drugim. Za ulogu u “Mogambu” je Ava nominovana za Oskara. Ipak, najveću slavu stekla je zbog svoje izuzetne lepote na koju su pali najpoželjniji muškarci Holivuda.

 

Zavela najpoželjnijeg neženju

 

Već prvog dana u studiju upoznala je Mikija Runija. Iako je bio izuzetno popularan i šarmantan Ava nije odmah “pala” na njega. Tog dana pozvao ju je na večeru, ali ona ga je odbila i rekla mu da nema vremena.

 

“Trebalo mi je šest minuta da otpakujem kofer i operem zube. Ionako nisam znala nikog u Holivudu osim sestre. Tada nisam znala da je on bio najpoželjniji neženja. Kasnije sam shvatila da je spavao sa svima”, rekla je.

 

On nije odustajao, a Ava je iskoristila sve izgovore. Te večeri došao je po nju limuzinom tačno u sedam sati. Vest o njihovoj vezi brzo se proširila.

“Nisam imala pojma šta ćemo izazvati. Svi su pričali samo o tome”, rekla je Ava koja je za Mikija uvek govorila da nije zgodan, ali da definitivno ima “ono nešto”. Osim toga, priznala je da ga je često zvala patuljak što je njemu jako smetalo.

 

Dobro su se zabavljali i voleli su da izlaze. Uživali su u alkoholu, a martini su čak pili iz šolje za kafu jer su to smatrali glamuroznim.

 

Buran rastanak

 

“Kada smo se vratili s medenog meseca imala sam jake bolove u stomaku. Tada sam završila na operaciji, a kad sam se vratila iz bolnice shvatila sam da je Miki spavao sa drugom u našem krevetu”, pričala je Ava.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker