verovali ili ne

Za 103 godine takmičenja, ovo se desilo PRVI PUT: BIZARNA RASPRAVA se razbuktala zbog izgleda nove Mis Francuske

0

Neočekivana podela pojavila se u javnosti nakon što je proglašena nova najlepša devojka u Francuskoj

Nova Mis Francuske je Eva Žil
Nova Mis Francuske je Eva Žilfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Eva Žil (20) iz Nord Pa de Kalea krunisana je kao nova Mis Francuske, a koliko je ova ceremonija privukla pažnje govori to što je prenos gledalo čak 7,5 miliona ljudi.


Međuti, ovo takmičenje podstaklo je i vrlo neočekivanu reakciju nakon što su sudije odabrala baš Evu za najlepšu devojku države, a razlog je bizaran – njena kratka kosa.


Sve prethodne pobednice imale su dugu i puštenu kosu, dok Žilova ima piksi frizuru, o čemu je i sama nova Mis Francuske pričala.

Navikli smo da viđamo prelepe misice s dugim kosama, ali ja sam odabrala androgini izgled s kratkom frizurom – rekla je Eva Žil, kako prenosi Daily Mail.

 

Eva Žil, nova Mis Francuske, privlači negativne komentare svojom piksi frizurom
Eva Žil, nova Mis Francuske, privlači negativne komentare svojom piksi frizuromfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Ona je istakla da je njen uspeh pobeda različitosti i dodala da je "svaka žena drugačija i jedinstvena", istakavši i:


Niko ne treba da vam diktira ko ste vi.


Pobednicu takmičenja biraju publika i žiri, a Eva je po glasovima gledala bila treća, dok su je na prvo mesto "pogurali" stručnjaci iz žirija.

Ona je prva pobednica u 103 godine dugoj istoriji takmičenja koja nema dugu kosu, što se nije dopalo velikom broju gledalaca.

 

Uglavnom se tvrdi da je pobeda žene kratke kose pobeda woke kulture, pa s ena društvenoj mreži X mogu pročitati komentari "Mis Francuske više nije takmičenje u lepoti, nego woke takmičenje koje se zasniva na inkluzivnosti", "Ona usađuje woke vrednosti u društvo", "Ona ne izgleda kao Mis Francuske", "Ne zanima nas njena frizura, ali njeno androgino telo očigledno treba da bude woke"...

 

Eva Žil, nova Mis Francuske, preferira kratku kosu
Eva Žil, nova Mis Francuske, preferira kratku kosufoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Međutim, Eva ima i veliku podršku, pa mnogi ističu da je ona prelepa žena puna samopouzdanja, a neki napominju da ona dobija "transfobične komentare iako nije trans" i da se "napredak poštovanja prema ženama ne meri dužinom kose".

 

Nova Mis Francuske je Eva Žil
Nova Mis Francuske je Eva Žilfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Vesna da Vinča o izboru za Mis Srbije i lepoti

 

makonda-tracker