nežna i prefinjena

Zbog veze sa SLAVNIM PRINCEM zvali su je SRPSKOM KEJT MIDLTON: Ovo je Dunja, ćerka čuvenog reditelja Emira Kusturice

1

Iako potiče iz porodice jednog od najpoznatijih Srba lepa Dunja se ne eksponira često u javnosti 

ĆERKA DUNJA I SIN STRIBOR SU PONOS EMIRA I MAJE KUSTURICE
ĆERKA DUNJA I SIN STRIBOR SU PONOS EMIRA I MAJE KUSTURICE foto: Profimedia

Jedan od najpoznatijih srpskih reditelja Emir Kusturica uspeo je da tokom života izgradi uspešnu karijeru, a za njega, čini se, kada je posao u pitanju ne postoje granice.

 

Ipak, uprkos činjenici da je veoma uspešan i vredan, Emir je uspeo da stvori porodicu u kojoj pronalazi snagu i energiju za sve što se nađe pred njim. On je više decenija u braku sa Majom Kusturicom, koja se u javnosti gotovo nikada ne pojavljuje.

 

 

Oni su želeli, da sačuvaju svoju privatnost, a mnogi su s nestrpljenjem isčekivali da vide ko je žena koja je uspela da toliko dugo zadrži ljubav ovog vrsnog umetnika.

 

Nije tajna da je Emir iz braka sa Majom dobio dvoje dece, sina Stribora Kusturicu i ćerku, Dunju Kusturicu. Stribor je muzičar i glumac, a Dunja je diplomirala  dramaturgiju, a godinu dana je studirala istoriju umetnosti na Sorboni u Parizu. 

 

Nakon toga je postala selektor Kustendorf filmskog i muzičkog festivala. Jedno od njenih interesovanja je i dekolonizacija kulture.

 

DUNJA JE PONOS SVOG OCA EMIRA KUSTURICE
DUNJA JE PONOS SVOG OCA EMIRA KUSTURICE foto: EPA/IAN LANGSDON

 

- Gledajući smer u kom se kreće naša umetnost, primetila sam da se tu opako približava gubitak identiteta. A čim se to dešava u kulturi, hteli – ne hteli, to se odražava na sveukupan način života. Zato je neophodno stvoriti prostor u kom se može govoriti o poštovanju i negovanju sopstvene kulture, bez ulaska u polemiku o nacionalizmu i šovinizmu - istakla je Dunja jednom prilikom.

 

Ćerka Emira Kusturice bila je u žiži javnosti zbog veze sa, ni manje ni više, princem Aleksandrom III Karađorđevićem. Naime, sa njim je prvi put "uhvaćena" u romanitčnom zagrljaju u Drvengradu.

 

Zbog fotografija sa Karađorđevićem dobila je nadimak "srpska Kejt Midlton" i mnogi su je već bili proglasili budućom srpskom kraljicom. 

 

DUNJA JE SLIKA I PRILIKA SVOG SLAVNOG OCA
DUNJA JE SLIKA I PRILIKA SVOG SLAVNOG OCA foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

 

Tadašnjeg partnera pratila na gotovo svim događajima, nimalo joj nije prijalo pojavljivanje u medijima.

 

- Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo. Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno - rekla je svojevremeno Kusturica.

 

Ipak, romansa je neočekivano prekinuta, nakon što su u javnost dospele fotografije na kojima se Aleksandar III i njegov brat Petar III bahate, pipaju žene za grudi, simuliraju seks i poziraju s oružjem.

 

Od tada, još više skriva svoj privatni život od očiju javnosti, ali uvek veoma rado priča o svom poslu, umetnosti i radu, kao i o odnosu sa ocem, majkom i bratom. Samo ljubavi se više ne dotiče. 

 

Bonus video:

 

Šta ljudi kažu o Emiru Kusturici? 

 

makonda-tracker