čik pogodi

Jedan NAPITAK nikada ne preskače: Emir Kusturica svaki dan počinje na isti način

1

Proslavljeni reditelj obožava da se ujutru počasti jednim, za njega specijalnim napitkom 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Čuveni srpski reditelj Emir Kusturica izgradio je blistavu karijeru i obezbedio sebi lagodan život. Bilo da je u Beogradu ili na Mokroj Gori gde je napravio jedno čitavo selo on ima rutinu koja se ne odriče. 

 

Ona podrazumeva da svakog jutra popije isti napitak, koji mu pomaže da se razbudi i da krene put svakodnevnih obaveza. 

 

Iako bi mnogi pomislili da je u pitanju neki zdrav napitak Emir Kusturica je jednom prilikom otkrio da svaki njegov dan počinje šoljicom kafe. 

 

 

- Čim ustanem, moram obavezno da popijem kafu. Nikad je ne kuvam sam, već je popijem u restoranu. Ranije sam pio espreso, a odnedavno sam prešao na nes-kafu jer je malo slabija. Ujutro mi treba baš mnogo vremena da se razbudim, najmanje dva sata. Za to vreme pričam gluposti, pijem kafu, zovem prijatelje - izjavio je Kusturica za Pulsonline.

 

On najviše kafu voli da popije sa svojom suprugom, Majom Kusturicom koja je s njim u bračnoj zajednici već duže od 4 decenije. Ona ne voli da se medijski eksponira, a Emir poštuje tu njenu odluku. 

 

Naš čuveni reditelj dan započinje šoljicom nes kafe
Naš čuveni reditelj dan započinje šoljicom nes kafe foto: V. M./ATAImages

 

Ipak, jednom prilikom on je otkrio da mu je supruga inspiracija za sve:

 

Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

 

 

makonda-tracker