zanimljivo

Zašto je Saška Đoković donela papagaja na venčanje? Ptica ima SIMBOLIČNO ZNAČENJE, ali kod nje nije bilo to u pitanju

0

Javnost je bila iznenađena neobičnim ljubimcem od kojeg se mlada Saška nije razdvajala, a evo zašto ga je nosila sa sobom na svečanost 

SAŠKA JE ŽELELA DA NJEN LJUBIMAC PRISUSTVUJE VENČANJU
SAŠKA JE ŽELELA DA NJEN LJUBIMAC PRISUSTVUJE VENČANJU foto: Printscreen

Voditeljka Saška Veselinov i njen suprug Đorđe Đoković zavetovali su se na večnu ljubav u Crkvi Svetog Marka pre nešto više od godinu dana. O njihovom venčanju brujala je Srbija, a jedan detalj mnogi nisu mogli da razumeju.

 

Venčani čin dogodio se u potpunoj tajnosti, a lokacija gde je održana svadba bila je skrivana do samog početka proslave. Đokovići su hteli da mladi par poštede pritiska javnosti, u čemu su, reklo bi se i uspeli.

 

 

Saška je blistala u prelepoj beloj venčanici, a ono što je privuklo pažnju svih onih koji su imali privilegiju da budu deo ceremonije, jeste Saškin papagaj, od kojeg se nije odvajala celog dana.

 

Mnogi su se brzo zapitali o čemu se tu radi i kako to da jedna ptica može da ima toliku pažnju, pa su počele priče o simbolici papagaja. 

 

SAŠKA OBOŽAVA SVOG PAPAGAJA I ŽELELA JE DA ON BUDE TU NA TAJ VAŽAN DAN
SAŠKA OBOŽAVA SVOG PAPAGAJA I ŽELELA JE DA ON BUDE TU NA TAJ VAŽAN DAN foto: Printscreen

 

Poznato je da golub predstavlja nevinost neveste i poruku da ona odlazi o od kuće, ali predstavlja i početak novog i srećnog porodičnog života. Mnogi su zato pomislili da će ona  zapravo pustiti papagaja da odleti, ali se to nije dogodilo.

 

Papagaja su vratili u kavez, a pretpostavlja se da je papagaj upravo bio tu umesto goluba, kako bi se donekle ispoštovala srpska tradicija. Saška je takođe jednom prilikom otkrila da je veoma vezana za svog ljubimca i da je želela da na taj važan dan i on bude tu kraj nje. 

 

Bonus video:

 

Papagaji su zvezde zoološkog vrta, a pogledajte i zašto 

 

makonda-tracker