teška priča

Kao da je neko prokleo njenu porodicu: Da li je tragična sudbina njene bake nagovestila životne patnje Britni Spirs?

0

Baka Britni Spirs je imala veoma težak život koji je prerano okončan. 

Baka Britni Spirs je imala veoma težak život
Baka Britni Spirs je imala veoma težak život foto: EPA / NINA PROMMER

Unutar tragičnog života lične bake i imenjakinje Britni Spirs - koju je njen nasilni muž naterao na litijum nakon što je izgubila bebu... i ubila se u 31.

 

Baka poznate pevačice Britni Spirs, Džin, trpela je godinama zlostavljanja od svog muža

 

Zbog svega toga je koristila litijum - isti lek koji je Birtni morala da koristi. 

 

Litijum služi za stabilizaciju raspoloženja kod određenih bolesti ili stanja.

 

Džin je tragično je sebi oduzela život u 31. godini nakon što je izgubila sina, a nedavno je otkriveno i da je Britni abortila jednom prilikom.

Nije tajna da se Britni Spirs suočavala sa mnogim poteškoćama tokom svog života - ali slom srca i razaranje koje je pretrpela možda su decenijama ranije nagovešteni tragičnom pričom njene bake.

 

Sa svojim toplim osmehom i blistavim plavim pramenovima, Ema Džin Spirs - majka Britninog oca - deli upadljivu sličnost sa pop zvezdom, ali njihov sličan fizički izgled nije jedina stvar koja im je zajednička.

 

Od prisiljavanja na dolazak u ludnicu i suočavanja sa zlostavljanjem, Britnino jezivo putovanje ima mnogo strašnih sličnosti sa pričom njene pokojne bake - koja je tragično oduzela sebi život u 31. godini.

 

Pevačica, koja sada ima 41 godinu, nedavno je razmišljala o tome koliko su njihovi životi preslikani jedni na druge u svojim novim memoarima, "Žena u meni".

 

- Tragedija se dešava u mojoj porodici - piše Britni ona u knjizi, pre nego što je zaronila u užasnu priču o tome kako je njena baka – koja je svima bila poznata kao Džin i inspirisala Britnino srednje ime – pretrpela godine torture pre nego što je na kraju pucala u sebe na grobu njenog malog sina.

 

Džin je bila udata za policajca po imenu Džun Spirs stariji - Britniin deda po ocu - čovek koji je bio otac 10 dece od tri različite supruge, i optužen je za seksualno zlostavljanje njegove ćerke kada je imala samo 11 godina.

 

Nakon što je izgubila bebu, Džun je poslao Džin u instituciju, gde je nevoljno stavljena na lek litijum - nešto što je i sama Britni tvrdila da je morala da uzima.

 

Jednog vlažnog prolećnog dana 1966. godine, Džin je ušla na groblje gde je bio sahranjen njen dečak i uperila je sačmaricu kalibra 12 u njenu glavu i povukla okidač.

 

 

Bonus video: 

 

 

makonda-tracker