imala je čudan osećaj

Bio je mlad, zdrav i sportista: Suprug novinarke RTS-a preminuo je iznenada, a ona je iz svega izvukla BOLNU LEKCIJU

0

Kako je šarmantna voditeljka objasnila nakon tragičnog gubitka, ceo život njenog supruga kasnije je razumela kao veliko uputstvo

Tijana Jevtić ne eksponira svoj privatni život javno, ali je jednom prilikom otvorila dušu i progovorila o iznenadnoj smrti supruga
Tijana Jevtić ne eksponira svoj privatni život javno, ali je jednom prilikom otvorila dušu i progovorila o iznenadnoj smrti suprugafoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Tijana Jevtić, sportska novinarka RTS-a, jedna je od omiljenih dama na našim malim ekranima i jedno od TV lica poznatih po širokom osmehu.


Ona je ostala jaka i posvećena svom poslu i posle najveće životne drame koju je doživela, početkom 2021. godine, kada je iznenada preminuo njen suprug, inače poznati plivački trener.


U pitanju je Srđan Filipović, koji je živeo i radio u Omanu, a umro je u tek 49. godini.

 

Kako je voditeljka ispričala jednom prilikom, Filipović je preminuo u snu samo 10 dana nakon što ga je ona posetila u Omanu, gde je Srđan radio kao selektor tamošnje plivačke reprezentacije.

 

Srđan FIlipović, pozanti plivački trener i suprug Tijane jevtić, preminuo je u februaru 2021. godine
Srđan FIlipović, pozanti plivački trener i suprug Tijane jevtić, preminuo je u februaru 2021. godinefoto: Facebook Printscreen

Bila je to sudbina, jednostavno nemam drugo objašnjenje. Iako smo trenutno živeli razdvojeno, bili smo izuzetno povezani, čuli smo se i po nekoliko puta dnevno. Nije postojao trenutak da on ode negde, a da ja ne znam gde je, i obrnuto. Naš izbor je bio da porodica zasad funkcioniše ovako – ispričala je ona mesecima kasnije u intervjuu za magazin Gloria.


Novinarka je, inače, rekla da je te večeri imala "čudan osećaj u stomaku" i da joj san nije hteo na oči.


Te noći nisam uopšte spavala, imala sam neki čudan osećaj u stomaku. U poslednjem dopisivanju rekao mi je da je završio trening i da je umoran, da je stigao kući i da će da odspava. Kasnije u toku noći nekoliko puta sam proveravala da li je onlajn. Kako do ujutru nije bilo odgovora, slutila sam da nije dobro – prisetila se Tijana.

 

Tijana Jevtić ima iza sebe dugogodišnju novinarsku karijeru
Tijana Jevtić ima iza sebe dugogodišnju novinarsku karijerufoto: Nemanja Nikolić

– S decom sam tog jutra krenula na Zlatibor, pošto je Srđan insistirao da klinci nauče da skijaju. Bio je 6. februar, petak, koji je u arapskim zemljama neradni dan i njegovi saradnici iz reprezentacije nisu do kraja dana posumnjali da nešto nije u redu jer nisu imali trening – rekla je naša novinarka.


Tijana je bila zatečena kada je, tek uveče, čula strašne vesti, tim pre što je njen suprug bio zdrav i fizički aktivan čovek.


Pitala sam se kako je to moguće i šta sad treba da radim. Bio je potpuno zdrav, bivši plivač, koji još drži državni rekord na 1.500 metara. Odlazio je na redovne sistematske preglede, a da je imao bilo kakav problem, sigurna sam da bi se odmah obratio lekaru – istakla je ona.

 

tijana jevtić jedno je od omiljenih tv lica
tijana jevtić jedno je od omiljenih tv licafoto: ticizzasport/instagram

Kako je objasnila, nakon suprugove smrti, vremenom je shvatila koliko je važno ceniti život i ne potresati se zbog sitnica.


Nije mi bilo jasno kako mi nešto nije nagovestio, kako mi nije dao neko uputstvo kako da nastavim dalje sama. Tek kasnije sam shvatila da je čitav njegov život bio uputstvo, da se ne nerviram oko gluposti i sitnica i da živim svakog dana kao da je poslednji. Sebe sam ubedila da tako treba da nastavim, jer je to jedino ispravno. Ne mogu ama baš ništa da promenim, mogu samo da čuvam tu lepu priču o njemu i u životnom i u sportskom smislu – objasnila je Tijana.

 

BONUS VIDEO

Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znak je OBIČAN UMOR

 

makonda-tracker