iskrena

Život su joj obeležila dva TRAUMATIČNA DOGAĐAJA, jedan joj je doneo VELIKI USPEH: Životna priča Aleksandre Janković

0

Glumičin život obeležio je razvod i majčina smrt od koje se teško oporavila 

Aleksandra Janković iskreno o razvodu
Aleksandra Janković iskreno o razvodu foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica Aleksandra Janković domaćoj publici je zapala za oko nakon maestralno odgrane uloge Vesne u popularnoj seriji "Azbuka našeg života". Iako godinama na glumačkoj sceni čini se da je baš ovaj lik obeležio njenu karijeru i učinio da postane prepoznatljiva i voljena među publikom.

 

Aleksandra je pre nego što je dobila ulogu Vesne prošla kroz razvod, koji ju je naučio da život ima i one druge strane. Ona smatra da je upravo taj životni put bio nešto što joj je pomoglo da tako verno dočara ulogu glavne glumice u pomenutoj seriji.

 

 

Za krah braka ona nije krivila nikog, već je bila mišljenja da je tempo života često odgovoran za to što se ljudi izgube i više se ne pronađu.

 

- Ubrzano vreme i život u jurnjavi i sticanju doprinosi tome da mnogi parovi ipak ne uspeju da održe zajednicu - rekla je ona jednom prilikom.

 

Ona je objasnila da joj je lik Vesne i te kako bio blizak, jer je i sama prošla kroz razvod koji ni malo nije laka stvar za oba emotivna partnera.

 

- Dosta razumem ljude i njihove situacije. Iako imam to iskustvo, ja sam mogla sa sobom da ponesem tonu besa, ljutnje i prezira, ali nisam. Ima na tome još uvek rada, jer uvek nekako ostajete povređeni. Ostavljen ili ostavio, vi ste povređeni jer vama nešto nije uspelo. U radu na seriji svakako je to pomoglo kao iskustvo - rekla je Aleksandra za Blic, pa je dodala:

 

Aleksandra Janković o razvodu i povredi noge
Aleksandra Janković o razvodu i povredi noge foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Glavni junaci su dvadeset pet godina zajedno a ja privatno nisam dogurala do te brojke, ali jesam do osećanja samoće, nepripadanja i odustajanja.

 

Ona je bila iskrena pa je često znala da kaže:

 

- Ako je neko pred razvodom, ja se molim za što lepši i mirniji razlaz. Ako mora - neka to učini a ko ne mora - neka radi na tome da popravi situaciju, jer ne postoji ništa važnije od porodice - istakla je glumica.

 

Moderno vreme donosi mnoge izazove, pa je sve teže održati porodicu na okupu.

 

- Sve se održava u formi brakova ili porodičnih zajednica, ali nikada više nije bilo razvoda i raspada. To je postala normalna stvar. Nekada su deca ćutala što su njihovi roditelji razvedeni, sada je to normalna stvar i neka vrsta epidemije. Ne mislim da je to dobro - zaključuje Aleksandra.

 

Aleksandra Janković o ulozi Vesne i razvodu
Aleksandra Janković o ulozi Vesne i razvodu foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Aleksandra se nedavno našla u velikoj neprilici, kada je doživela nezgodu u kojoj je povredila obe noge. Pre nekoliko nedelja ona je podelila video na kojem se vidi da su joj obe noge zavijene, jedna u gipsu, druga u zavoju.

 

Prošlo je dosta vremena, a nakon kontrole gips će morati da nosi još 8. nedelja, što joj je čini se teško palo, pa je odlučila da tu muku podeli sa svojim pratiocima.

 

- Novi gips, novih osam nedelja. Biće ovo zanimljiva jesen i zima - napisala je glumica u okviru svoje objave na društvenoj mreži Instagram.

 

Bonus video:

 

Ivana Dudić pala u sevdah 

 

 

makonda-tracker