hit ostvarenje

Raspad braka, kardinalne greške, patnja: Anja Mandić o detaljima serije "Azbuka našeg života" koja ostavlja bez daha

2

Glumica tumači ulogu Lidije koja pokušava da reši životne nedoumice sa prijateljicama Vesnom i Sunčicom, ali im to ponekad ne polazi za rukom.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Istaknuta glumica Anastasija Anja Mandić veoma je ponosna jer je deo fanstastične ekipe serije "Azbuka našeg života", koja je već nakon prve epizode očarala publiku svih generacija.

 

Scenario je napisan po romanu Mirjane Bobić Mojsilović, a u epicentru se nalazi porodica Popović čiji se brak raspada nakon 20 godina ljubavi, usled trivijalnih strasti, zanemarivanja osećanja i nametnutih pravila.

 

Anja tumači ulogu doktorke Lidije, koja sa prijateljicama Anđelkom Prpić, Aleksandrom Janković proklazi kroz razne životne etape, baš kao i u hit seriji "Seks i grad" na koju ova ženska družina i podseća. Glumica je u razgovoru za Kurir istakla kako se osećala tokom snimanja.

 

Bio mi je to prvi posao posle karantina, u kom sam, jureći za golom egzistencijom, izgubila pojam o sebi kao ženi i društvenom biću. Kada sam dobila scenario, prvo sam se pitala kako je to čudno kada u životu dođeš do tačke da preuzmeš odgovornost. Mi mislimo da je odgovornost roditi dete, ali odgovornost je i kasnije odolevati nečijem pubertetu, lažima, prevarama, izdajama. Likovi u "Azbuci" vode unutrašnje monologe kroz koje vidimo njihove tokove misli. Slični smo im, jer se i svi mi stalno preispitujemo, donosimo odluke, komentarišemo, imamo strahove, srljamo. Ova serija nas je podsetila kako svi imamo pravo da napravimo grešku. A bilo mi je zanimljivo i da se poigram sa nekom ženom koja je daleko od mene, kojoj su i privatni i ljubavni svet unutar njenog posla — kaže Anja i dodaje da im nije bilo na pameti da liče na junakinje Keri Bredšo, Mirandu, Šarlot, već su se trudile da dočaraju realne probleme današnjice.

 

 

 Nije nam bila referenca. Trudile smo se da oživimo žene sa našeg podneblja koje se okupljaju kada su u problemu. Opet, svaka ima svoj trenutak kada tone i neće da je ona druga vidi. Sve je stvar iskušenja. Dođeš u godine kada te stalno život kuša i na to moraš da imaš neku reakciju.

 

Mandićeva ne krije radost jer je opet u kadru sa prijateljicom Anđelkom Prpić koja joj energetski veoma prija.

 

— Verujem u slučajnosti i one mi prijaju. Naše druženje je krenulo od serije "Andrija i Anđelka", kada smo kliknule na nivou energije. Recimo, sa Olgom Odanović sam toliko igrala u pozorištu, a u "Milevi" smo se prvi put srele pred kamerom. A kad kolegu znaš, baš kao i njegove glumačke gabarite i šta možeš da očekuješ, stvari se lako odmotavaju.

 

 

Poznato je da dramska umetnica potiče iz umetničke porodice, te je istakla da li joj to predstavlja još veću odgovornost na sceni.

 

Možda i planetarnu odgovornost i brigu, a sad vidim da sve to nije tako strašno. Ne bavim se stvarima koje nekog mogu životno da ugroze, a osećala sam odgovornost da to nije bilo normalno. Sad umem da kažem sebi "polako" i postavim prioritete, jer nije sve jednako važno — završava Anja za Kurir.

 

 

 

 

makonda-tracker