iznedićete se

Šta su po obrazovanju naše poznate voditeljke? Jedna ima 2 diplome, druga DOKTORAT, a evo ko je imao drugačije snove

1

Neke do lepih voditeljki uložile su ogroman trud u svoje obrazovanje, a jedna je čak doktor nauka 

Poznate voditeljke su završile ove fakultete, jedna čak dva
Poznate voditeljke su završile ove fakultete, jedna čak dva foto: Damir Dervišagić / Ata images

Neosporno je da srpska javna scena ima mnogo lepih žena, koje su sticajem okolnosti ili uz veliki trud postale neka od najpoznatijih zaštitnih lica na televizijama.

 

Među najpoplarnijim i najlepšim su Marija Kilibarda, Vesna Dedić, Nataša Miljković, Irina Vukotić, Sanja Kužet i mnoge druge. Njihov talenat za voditeljstvo je neosporan, kamera ih definitivno obožava, a i one nju.

 

Teško je zamisliti ih u bilo kojoj drugoj profesiji, a zapravo, veliki broj njih nije zavšio novinarstvo kao profesiju, već su u pitanju bila potpuno drugačija opredeljenja.

 

 

Irina Vukotić je završila srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Marija Kilibarda je studirala na Fakultetu političkih nauka, smer Socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment.

 

Sanja Kužet, prepoznatljiva voditeljka "Zvezda Granda" je studirala geografiju, a završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

 

Jelena Bačić Alimpić završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik. 

 

Jelena je završila Filozofski fakultet
Jelena je završila Filozofski fakultet foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Lea Kiš, jedna od najprepoznatljivijih srpskih voditeljki je magistrirala komunkologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti.

 

Dea Đurđević ponosna je na sebe jer je uspela da završi dva fakulteta - pored žurnalistike, pohađala je osnovne i master studije iz oblasti državne bezbednosti. Svaki slobodan trenutak često je provodila u streljani i upravo to je njena velika pasija. 

 

Dea je diplomirani novinar
Dea je diplomirani novinar foto: Instagram

 

Jedna od najšarmantijih plavuša na našoj voditeljskoj sceni, Kristina Radenković studirala je na dva fakulteta, Prirodno matematičkom i na Akademiji umetnosti.

 

Kristina Radenković je na nagovor majke upisala turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, dok se nakon završene prve godine predomislila i prešla na Akademiju umetnosti u istom mestu. Diplomirala je na klasi Bora Draškovića sa prosečnom ocenom 9,2.

 

Bojana Ristivojević, pored Visoke poslovne škole, završila je i Pravni fakultet u Novom Sadu. Naime, želja njenog oca bila da mu jedna od ćerki bude pravnica.

 

Bojana ima završen Pravni fakultet
Bojana ima završen Pravni fakultet foto: Dragana Udovičić

 

Danijela Buzurović, supruga Stefana Buzurovića koja takođe slovi za jednu od najšarmantnijih voditeljki, završila je takođe Pravni fakultet, ali ju je put odveo na drugu stranu, pa umesto da bude advokatica Danijela je postala veoma uspešna novinarka i voditeljka. 

 

Lepa voditeljka Tijana Stoisavljević završila je japanski i italijanski jezik. Njena baka je poreklom Italijanka, a ona joj je osim ljubavi prema jeziku usadila i ljubav prema modi. 

 

Vesna Dedić diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a Nataša Miljković je završila smer međunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

 

Bilo kako bilo, sve one su svoju sreću pronašle u voditeljstvu, na veliku sreću gledalaca koji svako jutro rado uključuju svoje tv prijemnike kako bi uživali u emisijama koje one vode. 

 

Bonus video:

 

Voditeljka u teretani pokazala vitku figuru, kaže da vežba zbog gledalaca 

 

 

 

 

 

makonda-tracker