divne vesti

Ni Sloboda ne krije ponos: Dragana Mićalović ispunila jednu od svojih NAJVEĆIH ŽIVOTNIH ŽELJA

0

Glumica Dragana Mićalović završila je jedno važno životno poglavlje
 

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Malo je poznato da glumica Dragana Mićalović, koja iza sebe ima više desetina uloga, nije imala formalno obrazovanje u ovoj oblasti — sve do juče!


Dragana, koju je publika obožavala u serijama "Sinđelići" i "Igra sudbine", završila je menadžment na Fakultetu za medije i kulturu 2015. godine, nakon što joj nije pošlo za rukom za upiše glumu. Ipak, ona je uporedo sa studijama gradila glumačku karijeru, a pre nekoliko godina je poželela da svoje znanje unapredi.


Kada je imala 28 godina, ona se osmelila da se vrati u klupu i, uprkos poslovnim obavezama predano radila na sticanju diplome glumice.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Gluma jeste nešto što želim i čime ću se baviti do kraja života. Ja sa 28 godina nisam otišla da zasnujem porodicu, odrekla sam se u jednom periodu i poslova, odbijala sam neke uloge i okrenula sam se svom obrazovanju. Za taj korak bilo je potrebno i dosta hrabrosti, ali smatram da su ove godine pravo vreme da studiraš glumu. Zrelije gledam na život i na svoj posao — istakla je jednom prilikom Dragana.


Kako je objasnila, režiser Zdravko Šotra jedan je od onih koji su primetili koliko su joj studije glume značile.

 

Jedan od mojih omiljenih reditelja, omiljenih ljudi, Zdravko Šotra, pre izvesnog vremena pozvao je moju sestru i pitao: "Šta se desilo maloj?" Kada je dobio odgovor da sam upisala fakultet, odmah je prokomentarisao: "To se vidi. Neverovatno je napredovala!" Mnogi ljudi iz našeg sveta komentarišu koliko sam napredovala, koliko sam se uozbiljila, ne samo kao glumica već i kao ličnost — ispričala je Dragana.

 

Kako se sada pohvalila na Instagramu, ona je završila i ovo životno poglavlje! Dragana je, naime, objavila fotografiju na kojoj stoji ispred Narodnog pozorišta u Beogradu sa cvećem u rukama i napisala:


Ova osoba je od danas diplomirana glumica!

 


I njena starija sestra i koleginica Sloboda Mićalović podelila je istu fotografiju i poručila:


Moja sestra je od danas diplmirana glumica.

 

Mnoge poznate ličnosti javno su čestitale Dragani na ovom uspehu, a među njima Jugoslav Karić, Saška Janković, Verica Rakočević, Tijana Dapčević, Jelena Kosara...


Dragana je na televiziji debitovala 2010. godine, ulogom Jelene u seriji "Priži bliže", a već sledeće je igrala Anđu u seriji "nepobedivo srce".


Potom su usledile uloge u serijama "Zvezdara" i "Sinđelići", a zatim i u filmu "Marko Kraljević – fantastična avantura". Nakon toga, usledilo je sve više uloga, a odnedavno nastupa i u pozorištu, pa je publika imala priliku da je gleda u predstavama "Brod plovi za Beograd", "Samci i samice", "Who cares", "Antisamits", "Ana Karenjina"...

 

 

makonda-tracker