potresno

"Primetio sam u njegovom glasu nešto": Pele se prisetio poslednjeg razgovora s Nebojšom Glogovcem nedelju dana pre smrti

1

Nebojša Glogovac preminuo je 2018.godine,a ovako je izgledao poslednji razgovor dvojice velikana.

foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić
foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Glumac Nebojša Glogovac napustio nas je 2018. godine. Iako je otišao prerano, sa samo 49 godina, ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

 

Karijeru je započeo ulogama u serijama "Bolji život" i "Raj", a široj publici je ostao u pamćenju nakon filma "Ubistvo sa predumišljajem".

 

Potom su se ređala ostvarenja "Do koske", "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje" i "Porodično blago", a neke od najboljih uloga ostvario je u filmovima "Klopka", "Krugovi", "Ustav Republike Hrvatske".

 

Takođe, bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde je maestralno odigrao "Otela" i "Hadersfilda", ali i brojne druge uloge.

Bio je omiljen među kolegama,a svojevremeno se glumac Dragan Petrović Pele podsetio poslednjeg razgovara koji je vodio sa Nebojšom.

 

-  Meni je žao što se on i ja nismo bolje upoznali. Poznavali smo se, šalili smo se, on na moj, ja na njegov račun. Uvek sam se radovao kada ga sretnem. Čuli smo se na manje od nedelju dana pre nego što je preminuo. Taj razgovor me je posebno dirnuo. Kada sam čuo da je bolestan i da je u ozbiljnom zdravstvenom stanju pozvao sam ga telefonom -  započeo je Pele.

 

Ispričao je da je Nebojša zvučao sasvim prirodno kao da se ne suočava sa teškom bolešću.

 

- Rekao sam mu – ajde nemoj da se foliraš, šta se izležavaš. Ti si Glogovac, ti si glog, jak, žilav… nemoj tu da mi se maziš. Primetio sam u njegovom glasu nešto. To je ono kad neko napravi pauzu, a vi imate osećaj da su mu krenule suze. To mi je ostalo u sećanju, zapamtio sam taj momenat. Kao da je preispitivao sebe - ispričao je Pele za Balkaninfo i dodao:

 

- A nije bilo potrebe, on je bio čista duša, bio je dobar čovek. Velika glumačka pojava i zaista dobar čovek. Koliko je malo dobrih ljudi, je l’ da? On je bio poseban u svakom smislu, i kao čovek i kao umetnik. Tako vam je to, po pravilu dobri ljudi odlaze pre nekih drugih ljudi. Ali, ostaje sećanje.

 

BONUS VIDEO

 

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

 

 

 

 

makonda-tracker