ozbiljna situacija

Nove optužbe na račun kolumbijske pevačice: Šakiru čeka kazna od 8 godina zatvora?

0

Šakira se suočava sa ozbiljnim optužbama.

Njen pravni tim se nije oglašavao.
Njen pravni tim se nije oglašavao.foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Kolumbijska pevačica Šakira nalazi se pred novim optužbama: španski tužioci su je optužili da je 2018. godine prevarila državu za 6,7 miliona evra.

 

Podsetimo, nju već očekuje suđenje u novembru u Barseloni zbog slučaja neplaćanja poreza od 14,5 miliona evra za period od 2012.do 2014. godine. 

 

Ona sve vreme negira krivicu, a u slučaju da bude osuđena, mogla bi da je sačeka zatvorska kazna od 8 godina. 

U novim optužbama, tužilac navodi da pevačica 2018. godine nije prijavila profit od 12,5 miliona dolara kao avans za njenu svetsku turneju „El Dorado”.

 

Tužioci tvrde da je boravila u Španiji i zato je bila obavezna da tamo plaća porez na svoje prihode, bez obzira na to gde su zarađeni.

 

Umesto toga je navodno preusmerila novac na „kompanije sa sedištem u zemljama sa niskim oporezivanjem”.

 

Šakira je optužena i da nije platila 5,4 miliona evra poreza na dohodak i računa se da duguje šest miliona nakon uzimanja u obzir obračunate kamate, ali i dobrovoljna plaćanja.

 

Ona je takođe optužena da je prevarila državu za 773.600 evra za porez na bogatstvo, što je rezultiralo dugom od 625.190 evra.

 

Šakirin pravni tim je saopštio je da ona nije dobila nijedno obaveštenje o novom slučaju u Majamiju, gde je sada smeštena.

 

BONUS VIDEO

 

EVO KAKO JE GRUPA FRAJLE NASTALA, A SVE JE POČELO OD 2 SESTRE! Muzika im je u krvi, a u emisiji Pusti brigu zapevale su u STILU

 

 

 

makonda-tracker