neočekivano

Kralj Čarls pružio ruku pomirenja sinu, pa dobio "hladan tuš": Hari odbio oca, a kad čujete razlog i vi ćete ga RAZUMETI

1

Čini se da Čarls još uvek gaji nadu da stvari mogu da budu kao ranije, ali ponašanje Harija je uvek nepredvidivo 

foto: EPA / ANDY RAIN
foto: EPA / ANDY RAIN

Princ Hari je navodno odbio ponudu da provede godišnjicu kraljičine smrti sa svojim ocen, kraljem Čarlsom.

 

Mediji su preneli da je kralj Čarls imao dobru volju da još jednom pokuša da koliko toliko sredi odnos sa sinom, pa ga je pozvao da oda počast kraljici na prvu godišnjicu smrti.

 

Ovaj poziv je doživljen kao maslinova grančica kralja Čarlsa, koja pokazuje da je voljan da oprosti svom najmlađem sinu za njegove napade na porodicu.

 

 

Vojvoda od Saseksa je već bio u Engleskoj kada ga je Čarls pozvao da oda počast u Balmoralu, škotskom domu kraljevske porodice, što je jedan stručnjak nazvao "propuštenom zlatnom šansom", piše The Sun.

 

- Trebalo je da se stisne petlju i ode da ih vidi. Ako vas kralj pozove u Balmoral, većina ljudi bi otkazala sve svoje planove. Mogao je lako da malo prerasporedi stvari kako bi ostavio vremena za kratku posetu porodici - rekla je Ingrid Sjuard, glavna urednica Mažesti Magazina.

 

Harijevo odbijanje usledilo je nakon što je formalno zatražio kraljevski smeštaj i obezbeđenje od očeve kancelarije za jedno noćno zaustavljanje zbog njegovog pojavljivanja na dobrotvornoj manifestaciji 7. septembra, dodeli VellChild nagrada 2023. u zapadnom Londonu.

 

Njegov zahtev je odbijen jer nijedna od porodičnih nekretnina u Vindzoru ili glavnom gradu nije bila dostupna za njegov boravak, rečeno je Hariju.

 

Kralj Čarls se nadao da će Hari prihvatiti grančicu pomirenja
Kralj Čarls se nadao da će Hari prihvatiti grančicu pomirenjafoto: EPA / Robert Ghement

 

Kraljica Elizabeta je umrla 8. septembra 2022. Da je Hari otišao u Balmoral, to bi bilo prvi put da bi on, kralj Čarsl i kraljica supruga Kamila, bili zajedno od sahrane kraljice Elizabete u septembru 2022. godine.

 

Umesto toga, Hari je tvrdio da ga je njegov gust raspored putovanja sprečio da se pridruži Čarlsu, i umesto toga održao je kratko solo bdenje u kraljičinom počivalištu u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, gde se oženio Megan Markl 2018.

 

Zatim je napustio Englesku da bi otišao u Dizeldorf u Nemačkoj na Invictus Games, gde mu se pridružila njegova supruga.

 

Hari je odbio poziv oca da dođe u Balmoral
Hari je odbio poziv oca da dođe u Balmoralfoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Tokom ceremonije dodele nagrada, on je pomenuo svoju pokojnu baku, rekavši:

 

- Znam da večeras gleda sa visine sve nas.

 

To što je pozvao Harija na ovaj događaj bio je veliki korak za kralja, rekao je Sjuard.

 

- Drago mi je što pokazuje emocije i nudi sinu maslinovu grančicu. Čarls će ga uvek dočekati jer je čovek koji oprašta i to je njegov sin. Ali to mora biti pod njegovim uslovima i Hari mora da se izvini, a ne obrnuto - primetila je ona.

 

Bonus video:

 

S kakvim nedećama se suočavaju Hari i Megan? 

 

 

makonda-tracker