kap koja je prelila čašu

Zbog OVE FOTOGRAFIJE su Megan i Hari napustili kraljevsku porodicu? Čim su je ugledali, shvatili su BRUTALNU PORUKU

0

Samo dva dana nakon što je Bakingemska palata objavila jedan poseban portret, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa saopštili su da više neće biti "radni članovi porodice" i počeli da planiraju preseljenje u Ameriku

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa,
Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa,foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iako se mesecima spekulisalo da princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, nisu u sjajnim odnosima s britanskom kraljevskom porodicom, svi su bili iznenađeni kada su oni odlučili da joj okrenu leđa.


Početkom 2020. godine oni su saopštili da više neće biti na funkcijama viših članova porodice, odnosno da neće obavljati kraljevske dužnosti kao ranije, a njihovo povlačenje popularno je u medijima nazvano Megzit.


Potom su se preselili u Ameriku, ali još uvek koriste titule koje im je pokojna kraljica Elizabeta dodelila na njihovom venčanju 2018.

 

U intervjuima i brojnim ispovestima koje su Hari i Megan potom dali oni su naširoko pričali o tome čime su sve bili nezadovoljni u Engleskoj.

 

Međutim, kako tvrdi jedan kraljevski biograf, kap koja je prelila čašu i ubedila ih da je napuštanje kraljevske porodice ispravna odluka bila je jedna fotografija.

 

Princ Hari i Megan Markl na takmičenju Invictus Games u Nemačkoj
Princ Hari i Megan Markl na takmičenju Invictus Games u Nemačkojfoto: EPA-EFE/Christopher Neundorf

Endru Morton, autor čuvene knjige "Dajana: Njena istinita priča, njenim rečima", objavio je i neautorizovanu biografiju "Megan: Holivudska princeza" u kojoj je istakao da su princ Hari i Megan Markl osećali kako ih Firma, kako se često naziva kraljevska porodica, uporno zaobilazi.

 

Sve je eskaliralo kada je u prvim danima te 2020. godine Bakingemska palata objavila jedan poseban portret – kraljice Elizabete i njenih naslednika.

 

Portret kraljice Elizabete II s naslednicima trona za koji Endru Morton tvrdi da je povredio princa Harija i Megan markl
Portret kraljice Elizabete II s naslednicima trona za koji Endru Morton tvrdi da je povredio princa Harija i Megan marklfoto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Pored kraljice, tu su njen prestolonaslednik Čarls, zatim njegov stariji sin princ Vilijam i Vilijamovo najstarije dete princ Džordž, odnosno prvi, drugi i treći u redu za tron u tom trenutku.


Par je sumnjao da se cela institucija urotila protiv njih. Kako su oni to videli, dokazi su bili svuda okolo. Oni su razumeli neizgovoreno – da je budućnost monarhije obezbeđena, sa ili bez Megan i Harija – napisao je Endru Morton u svojoj knjizi.


Samo dva dana nakon objavljivanja ovog kraljevskog portreta, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa saopštili su da se povlače sa svojih funkcija i da žele da budu finansijski nezavisni. Dodali su i da će živeti na relaciji Ujedinjeno Kraljevstvo-Severna Amerika, kao i da će nastaviti da podržavaju kraljicu.

 

Par se potom preselio u Montesito sa sinom Arčijem i dobio ćerku Lilibet, a dok se Hari u Englesku vraća samo u najvažnijim prilikama, njegova supruga ju je posećivala još ređe.

 

BONUS VIDEO

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 

makonda-tracker