ko bi rekao?

Kao mlada se izborila s teškom BOLEŠĆU: Srpska pevačica ima dva ozbiljna zdravstvena problema i ne planira da ODUSTANE

0

Život često zna da nas stavi pred iskušenja, a Sanji nije bio blagonaklon 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Naša poznata pevačica narodne muzike Sanja Maletić jedna je od onih žena koji se bez bojazni mogu nazvati ženama lavicama. Karijeru pevačice počela je da gradi davno, pre dvadeset godina, a njeni hitovi odzvanjali su klubovima devehijaditih godina. 

 

I dok je u javnosti uvek nasmejana, uvek dobro raspoložena, samo njeni najbliži znaju kroz koliko muka je tokom života morala da prođe.

 

Ona je sa 29. godina dobila Koksaki virus, a onda su nastavila da se nižu i druga oboljenja.

 

 

- Nažalost, ja sam sa 29 godina dobila koksaki virus. To je inače bolest sportista kada se preforsira organizam više od onoga što može da podnese. To mi se desilo zato što sam radila svaki dan u nedelji i to dva dana Pariz, pa Švajcarska i Nemačka - priča ona, pa dodaje:

 

- Taman se vratim, imam jedan slobodan dan u nedelji i pozovu me Đani i Acko Nezirović i kažu mi da ustanem, obučem se i da me čekaju u kafani. Naravno, mladost, imaš energije i snage za sve i ja odem. To je kvrcnulo sa 29 godina kada sam otkazala američku turneju sa Nedeljkom Bajićem Bajom. 

 

I tada, kada je osetila da mora da napravi pauzu, Sanja nije imala mira, pa je odlučila da savet još jednom potraži od doktora.

 

Sanja se godinama bori sa raznim zdravstvenim problemima
Sanja se godinama bori sa raznim zdravstvenim problemima foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Pitam ja doktorku da li smem da idem u Ameriku, ali kaže ona meni da ne smem ništa teže od kašike da dignem. Četiri meseca sam ležala u krevetu, nisam smela ni da se preznojim, nisam smela da rizikujem - priča Sanja.

 

Oporavak je dugo trajao, ali je shvatila da ipak zdravlje mora da stavi ispred svega ostalog.

 

- To je bilo mesecima strogo mirovanje i tako sam odlučila da prestanem da radim te teške i naporne romske svadbe koje znaju da traju po dva dana i dve noći.

 

Posle ovog teškog perioda, pevačica se suočila sa oboljenjem štitne žlezde, sa kojim se godinama uspešno bori. Ipak, ni tu nije bio kraj njenim mukama. Ubrzo je otkrila da boluje od Hašimoto virusa.

 

Godinama se bori za potomstvo
Godinama se bori za potomstvofoto: Damir Dervišagić

 

O svojoj borbi Sanja Maletić je svojevremeno javno govorila.

 

- Ja sam dobila oboljenje štitnu žlezdu, to je poznata stvar, ali sam dobila uz to i gratis i taj hašimoto, koja je teška autoimuna bolest. To su stalne promene raspoloženja, ali moji ukućani znaju, pokažem im kada nisam raspoložena ujutru, da me ne diraju - ispričala je Sanja za GrandOnline.

 

I njeni ukućani su imali razumevanja za sve.

 

- To je prosto tako, morate vi da pobedite bolest i da vi budete ti koji će dirigovati situacijom, ja sam za sebe gospodar, koji se bori protiv svega toga, koliko god to teška bolest bila, a jeste. Ja neću odustati nikada, to i jeste moja poruka svima koji imaju sličan problem, ljudi ne smeju da odustanu od borbe za sebe.

 

Na njenom licu uvek blista osmeh, a nije joj uvek bilo lako
Na njenom licu uvek blista osmeh, a nije joj uvek bilo lako foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Ipak, možda i najveća borba u njenom životu je borba za potomstvo koju vodi godinama. Iako ima 50. godina, i dalje ne odustaje, te je više puta išla na vantelesnu oplodnju.

 

- Dokle god dišem, dokle god postoji bilo kakva šansa od Boga i prirode ja sam tu i odustati neću. Suprug i ja smo pokušavali više puta, nije uspelo. U današnje vreme brzo se živi, čovek nema vremena da se isplače i odboluje kada dođe kući iz bolnice nego odmah mora da ide dalje i završava druge stvari, druge obaveze - rekla je pevačica jednom prilikom.

 

Uz Sanju su, u svim njenim borbama, suprug i cela porodica, te veruju da će sve probleme rešiti i da će joj se želja ispuniti. Pevačica je više puta isticala da ima optimističan pogled na sve u životu, te ne očajava, već se sa svim problemima hrabro suočava.

 

Bonus video:

 

Kako se dobija i leči koksaki virus?

 

 

makonda-tracker