potresna ispovest

Imala je samo 17 godina: Za šta sve Milena Radulović optužuje Miroslava Miku Aleksića?

0

Danas će u Višem sudu u Beogradu biti saslušana Milena Radulović.

Danas će u Višem sudu u Beogradu biti ispitana Milena Radulović u vezi slučaja Miroslava Mike Aleksića
Danas će u Višem sudu u Beogradu biti ispitana Milena Radulović u vezi slučaja Miroslava Mike Aleksićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

U Višem sudu u Beogradu se danas nastavlja suđenje učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, a biće ispitana i saslušana glumica Milena Radulović, koja je prva istupila u javnost sa svojom ispovešću o seksualnom zlostavljanju za koje tvrdi da je pretrpela od strane Aleksića.

 

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanje, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

 

Optužilo ga je sedam devojaka među kojima su Milena i glumica Iva Ilinčić.

 

Kako je ranije u svojoj ispovesti u Blicu Milena Radulović tvrdila, prvi put je bila silovana u novembru 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - ispričala je svojevremeno glumica za Blic. 

 

Kako je tom prilikom objasnila, ona je sa 11 godina počela da pohađa školu glume Mike Aleksića, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika. 


- Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca. U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom „Oče naš”, devojčice su dolazile u suknjama, dečaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili Pa, dobro, on jeste surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode. Postojala su jasna pravila - rekla je svojevremeno Milena Radulović.

- Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo: „Vi ste samostalni, ovo je nešto samo vaše.” Poništavao je roditelje i njihovu ulogu, ali tada nam to nije delovalo sporno - kaže Milena Radulović.

 

Kako je rekla svojevremeno, tokom godina u školi glume je stekla mnogo prijatelja i svi se dešavalo veoma iskreno.

 

- Mi smo to doživljavali kao izlaske. U toj grupi smo bili svi toliko ogoljeni, svaki put je neko 'išao na umivanje', faktički smo manje-više svi bili iskreni. Nije bilo foliraže, kao u školi. Niko se nije pravio, nije bilo glume, osećao si se opušteno. Svi moji prijatelji do dan-danas su iz te škole, i to je ono što niko nikada neće upropastiti... Ovih dana sam najveću podršku osetila upravo od drugara i kolega iz grupe, iako se javno manje izjašnjavaju nego druge kolege. Svima sam zahvalna za podršku, celoj zemlji sam zahvalna! - ispričala je Milena Radulović za Nedeljnik.

 

Iz jednog takvom strogog sistema, ali sigurnog, preko noći je doživela neprijatnost, kada ju je kako tvrdi, Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. 

Danas se nastavlja suđenje Miroslavu Miki Aleksiću
Danas se nastavlja suđenje Miroslavu Miki Aleksićufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! - ispričala je Milena Radulović za Blic.

 

- Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. autora) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno - ispričala je Milena Radulović.

 

Kako je Milena Radulović ispričala za Nedeljnik, Mika Aleksić je i na časovima glume govorio o seksu. 

 

- Tema seksa i erogenih zona, vežbi gde se vršnjaci zbližavaju i dodiruju... Priča o seksualnosti je bila prisutna kad smo imali 13-14 godina. Pitao nas je javno te stvari, a nasamo nas je pitao da li imamo seks, da li nam prija i govorio da je seks bitan zbog zdravlja. Tada nam je delovalo da je to pedagoški. Pitao je sve, pa zato nismo mislili da je nešto neprirodno - 

Glumica tvrdi da je sve bilo isplanirano do detalja i da je Mika Aleksić identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga prijavile. 

 

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece - kaže Milena Radulović.

 

Njegov uticaj u pubertetskim godinama svih polaznika je bio veliki, deca su ga uvek branila.

- I kada su se dogodile nedozvoljene polne radnje, svako od nas je imao osećaj da je odrasla, odgovorna osoba koja je sama u tome. I kroz tu školu je on naglašavao, poništavao autoritet roditelja vrlo perfidnim metodama. Govorio je što te dovoze roditelji, oni tebe ne poštuju, oni misle da ti ne možeš sam da dođeš na čas. A u tom periodu, kad si u pubertetu, želiš da si nezavisan, misliš da je to što on priča pravilno - ispričala je svojevremeno glumica za Nedeljnik  dodajući:

 

-  I ne daj bože da neko od naših roditelja nešto kaže protiv njega, a dešavalo se da im se nešto ne dopadne, nešto što su videli, ili bi rekli nešto za njega neafirmativno, deca su ga branila. Sve devojke o kojima ja pričam, uključujući i mene, životom su branile njega i njegov stav i to da je on u pravu. Naravno, govorim o vremenu pre zlostavljanja.-

 

BONUS VIDEO

 

Advokat Milene Radulović otkrio DO DETALJA kako se Mika Aleksić ponašao na suđenju

 

 

 

makonda-tracker