Prva izložba Ivana Bate Šokčića

0
Autor jedinstvene zbirke od devedesetdevet brodova u boci održaće prvu samostalnu izložbu u Beogradu koja će svečano biti otvorena 19. aprila u 18 časova u foajeu Narodne banke Srbije

Postavka Brod u boci je jedinstvena zbirka dela, samim tim što je autor usamljenik u ovoj oblasti umetničkog stvaralaštva. Sastoji od devedesetdevet boca različitih veličina i oblika, čiji je prateći program izložba fotografija Bojana Tešanovića i Bojane Jurić na temu radova Ivana Bate Šokčića.

Ivan Bata Šokčić rođen je 1952. godine na Paliću, gde i danas živi i stvara. Po struci metalac, Bata je oduvek pokazivao sklonosti prema ručnom radu, a posebno prema obradi drveta. Ovom vrstom umetnosti u svetu bavi se veoma mali broj ljudi, a na prostoru Balkana, jedan je od retkih.

Učesnik više kolektivnih izložbi lokalnog i međunarodnog karaktera, organizator pet samostalnih izložbi, sa svojom dragocenom kolekcijom brodova u boci odlučuje se na najveću samostalnu izložbu, koju će pokloniti stanovnicima, posetiocima i prijateljima Beograda.

Izložba se organizuje uz pomoć Rotaract kluba Beograd i podršku Narodne banke Srbije, a otvorena je za posetioce do 19. maja, posle koje će na aukcionoj prodaji sam autor, donirati deset radova u dobrotvorne svrhe.

 

 

TAGOVI: izložba
makonda-tracker