srećne vesti

UDAJE SE norveška princeza Marta Luiz: Odrekla se titule, tvrdila da može da priča s ANĐELIMA, a verenik da je VASKRSAO

0

Norveška princeza Marta Luiz se udaje!

Udaje se norveška prineza Marta Luiz
Udaje se norveška prineza Marta Luizfoto: Lise Åserud / AFP / Profimedia

Norveška princeza Marta Luiz objavila datum venčanja sa šamanom Durekom dve godine nakon što su se verili.

 

- Kraljica i ja smo oduševljeni što su princeza Marta Luiz i Durek Veret danas objavili svoje planove za venčanje - rekao je kralj Harald V, otac princeze u saopštenju.

 

Jedina ćerka kralja Haralda V i kraljice Sonje objavila datum venčanja sa šamanom Durekom Veretom dve godine od kad je otkrila da je u vezi sa duhovnim vodičem i isceliteljem iz Los Anđelesa.

 

 

- Durek Veret i ja sa zadovoljstvom objavljujemo da će se naše predstojeće venčanje održati u istorijskom hotelu Union u Geirangeru 31. avgusta 2024. -  napisala je buduća mlada na norveškom na Instagramu uz njihov portret sa Mekom u daljini. 

 

- Geiranger je poznat po svojim spektakularnim fjordima i dramatičnim planinama“, nastavila je ona o selu u zapadnoj Norveškoj. „Geiranger fjord je na Uneskovoj listi svetske baštine i predstavlja bogatu kulturu i prirodne lepote Norveške. Neverovatno smo srećni što možemo da proslavimo našu ljubav u prelepom okruženju Geirangera. Mnogo nam znači okupljanje naših najmilijih na mestu koje je tako bogato istorijom i intenzivnim doživljajima prirode. Geiranger je savršeno mesto da prihvatimo našu ljubav - dodala je ona.

 

Šaman Durek je podelio istu fotografiju i poruku na svojoj Instagram stranici, nazvavši svoju verenicu "moja voljena princeza Marta Luiz".

 

Princeza Marta Liuz se udaje za čoveka njenog života
Princeza Marta Liuz se udaje za čoveka njenog života foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Iako je buduća mlada rođena kao princeza, kraljevska kuća Norveške je u novembru objavila da se zvanično povlači iz svoje kraljevske uloge. Palata je saopštila da je odluka doneta kako bi Marta Luiz mogla slobodnije da se bavi drugim stvarima bez ograničenja da bude povezana sa krunom. 

 

- Kralj i kraljica žele da se zahvale princezi Marti Luiz za važan posao koji je obavljala u svom službenom svojstvu nekoliko decenija. Svoje dužnosti je obavljala sa toplinom, pažnjom i dubokom posvećenošću - napisali su dvorjani u ime Haralda i Sonje. 

 

Kraljevski odlazak princeze Marte Luiz ne utiče na norvešku liniju sukcesije. Iako je ona dve godine starija od svog brata, prestolonaslednika Haakona, on je uvek bio predodređen da nasledi norveški tron. Apsolutna primogenitura (pravo na vladanje bez obzira na pol) nije ustavom usvojena u Norveškoj do 1990. godine, navodi Kraljevski dom.

 

 

Mesta dvoje dece kralja Haralda u liniji sukcesije i dalje su diktirana prethodno nametnutim kognatskim primogeniture muških preferencija, a presedan je postavljen samo za one rođene posle 1990.

 

Kraljevska kuća Norveške podelila poželela je sreću mladencima, nakon što je obajvaljen datum venčanja:

 

- Kraljica i ja smo oduševljeni što su princeza Marta Luiz i Durek Veret danas objavili svoje planove za venčanje. Srećni smo što smo uključili Dureka Vereta u našu porodicu i radujemo se što ćemo proslaviti veliki dan sa njima. Marti i Dureku želimo sve najbolje - navodi se u saopštenju kralja Haralda i kraljice Sonje.

 

Svoju ljubav krunisaće brakom naredne godine
Svoju ljubav krunisaće brakom naredne godine foto: Profimedia

 

Marta Luiz se odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi mogla da se bavi alternativnom medicinom sa svojim verenikom. Veret je poznat po promociji neutemeljene medicinske prakse.

 

Sugerisao je da je rak izbor i prodavao na internetu medaljone koji navodno štite od kovida-19, dok je princeza Marta tvrdila da može da komunicira s anđelima.

 

Durek Veret je veoma dobro poznat u Holivudu.  On sebe opisuje kao šamana 6. generacije, tvrdi da je vaskrsao iz mrtvih i da je predvideo napade 11. septembra u Sjedinjenim Državama, dve godine pre nego što su se dogodili.

 

Bonus video:

 

Šta je naš kraljevski par rekao o kraljici Elizabeti? 

 

 

 

makonda-tracker