nećete ga prepoznati

Danicu je osvojio na PRVI POGLED: Znate li kako je Lazar Ristovski izgledao pre 44 godine?

0

Lazar Ristovski sedamdesetih godina prošlog veka krenuo je da se bavi glumom, a neprepoznatljiv je u odnosu na danas.

lazar ristovski danas je jedan od najuspešnijih dramskih umetnika
lazar ristovski danas je jedan od najuspešnijih dramskih umetnikafoto: Nemanja Nikolić

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice svakako je Lazar Ristovski. Mada se o njemu u poslednje vreme dosta pisalo u kontekstu razvoda od supruge Danice, kao i o njihovom sinu, snahu, pa čak i unuku, koji su krenuli glumačkim stopama, njegova karijera je vredna pohvale.

 

On je u srpskoj kinematografiji ostavio velikog traga, a nezaboravne su njegove uloge u filmovima Podzemlje, Tito i ja, Do koske, Tako se kalio čelik ,Bure baruta, Balkanska pravila, Boomerang, Pad u raj, Mali svet, Sveti Georgije ubiva aždahu...

 

On je igrao u preko 80 filmova, režirao je dva, a njegov debitantski rediteljski film Belo odelo bio je prikazan u Kanu.

 

O Lazarovoj karijeri zna se mnogo toga, ali njegovih početaka ne sećaju se svi. On je rođen 1952. godine, a naokn završene Učiteljske škole u Somboru, završio je i Fakultet dramskih umetnosti, odsek gluma, u Beogradu.

 

Lazar se na početku bavio pozorištem, gde je igrao u brojnim predstavama, a danas je iza njega nekoliko hiljada predstava.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Zanimljivo je da je Lazar među jednom čuvenom grupom popularno nazvanih "klasića", a studirao je sa slavnim imenima glume: Bogdanom Diklićem, Radošem Bajićem, Snežanom Savić, Ljiljanom Stjepanović...

 

Sedamdesetih godina je Lazar studirao i počinjao sa svojom karijerom, ali mnogi ne znaju kako je tada izgledao. Radoš Bajić je svojevremeno podelio fotografiju klasića, a Lazar je momak koji stoji s leve strane:

 

On je kao mladić bio prelep, a njegova bivša supruga Danica jednom prilikomje govorila o tome da ju je osvojio već na prvoj godini glume.

 

Lazar Ristovski je sa Danicom sklopio građanski brak 1980. godine, a njih dvoje venčali su se bez odela i venčanice, u intimnim uslovima. Glumica je jednom prilikom govorila o tome kako ju je Lazar osvojio.

 

Već na prvoj godini moj Lazar me je osvojio hrabrošću i lepotom. Autentičan, na prvi pogled izdvajao se iz mase. I danas uzdrhtim kada se slučajno sretnemo.

 

 

— Kada se rodio naš sin Petar, stalno sam se osmehivala, a kada je na svet došao Jovan, spoznala sam šta zaista znači superiornost nad životom u najlepšem smislu. Imati jedno dete je san, a tek dvoje beskrajna lepota. Kada smo se nas četvoro prvi put zagrlili, to je bila istinska, skoro opipljiva sreća – govorila je Danica.

 

Da li biste prepoznali Lazara na starim fotografijama?

 

Bonus video

Lazar Ristovski postaje ministar?

 

makonda-tracker