umetnička porodica

Lazar Ristovski ne mora da brine: Sinovi i snaha već haraju filmskim nebom, a tek da vidite ulogu unuka od 2 godine

0

Iver ne pada daleko od klade stara je poznata izreka, koja se doslovce može primeniti na porodicu našeg čuvenog glumca Laze Ristovskog. A osim što su u istoj industriji, jedan sin nedoljivo i fizički podseća na oca.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Lazar Ristovski danas puni okruglih 70 godina i iza njega su brojne zapažene role, koje bi bilo teško i pobrojati. U poslednje vreme dosta je bio u centru pažnje zbog razvoda od Danice Ristovski, posle više od četiri decenije srećnog braka. Nakon razlaza nije bilo ružnih reči ni sa jedne strane, ali je ostalo dosta toga lepog iz njihove veze.

U braku su dobili dvojicu sinova, starijeg Petra i mlađeg Jovana. Obojica su krenuli očevim i maminim stopama, barem delimično. Naime, Petar je režiser i on se istakao već svojim prvim filmom i serijom „Kralj Petar“, gde je pokazao svoj raskošan umetnički dar.

 

Drugi, mlađi sin, Jovan, odlučio se baš za glumačke vode, isto kao njegovi roditelji. Publika je imala prilike da ga vidi u seriji „Drim tim“, gde su mnogi primetili da dosta likom podseća na svog tatu. Kuriozitet je da Jovan u ovoj seriji glumi baš Lazinog sina.

 

A stariji sin Petar, filmski producent i reditelj, oženjen je glumicom Teodorom Ristovski. Teodora, koja je retko lepa devojka, članica je pozorišta „Boško Buha“, dok je šira publika mogla da je vidi i u ostvarenju „Bilo jednom u Srbiji“. Interesantno je da i ona potiče iz umetničke porodice. Majka joj je Draga Živanović, koju mnogi dobro znaju iz kultnog filma "Davitelj protiv davitelja", a otac joj je poznati violončelista Tešman Živanović.

 

Da će porodica Ristovski nastaviti da žari i pali sedmom umetnošću, svedoči i Lazarov unuk Bogdan, koga je Jovan Ristovski dobio sa suprugom Ljiljanom. Mali Bogdan je raznežio publiku u Srbiji kada se manje od dve godine pojavio u seriji „Igra sudbine“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ozegovic_kanacki_

 

Najmlađi glumac u familiji Ristovski pojavio se u ostvarenju, u kome njegovu baku Danicu gledamo kao Lilu, dok on glumi sina Alekse i Mile, koje tumače Olja Lević i Luka Raco.

 

 

 

makonda-tracker