hm...

Nije video ni oca, ni brata, a onda je TEK RAZBESNEO Britaniju: Sve o misterioznom boravku princa Harija u Londonu

0

Princ Hari ponovo je doputovao u zemlju gde je proveo gotovo čitav svoj život, ali sunarodnike nije oduševio

princ hari na dodeli nagrada u londonu
princ hari na dodeli nagrada u londonufoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ Hari odao je počast svojoj pokojnoj baki, kraljici Elizabeti Drugoj, na prvu godišnjicu njene smrti. Vojvoda od Saseksa doputovao je u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Kalifornije, ali, iako se mesecima pričalo o njegovom dolasku, izgleda da je sve to deo dobro osmišljenog plana.

 

Hari je doputovao u London, najpre kako bi prisustvovao dodeli WellChild nagrada, gde je prošle godine otkazao prisustvo kako bi otputovao u Škotsku, zbog loših vesti o kraljičinim zdravstvenom stanju, što mu je sada bila prva stanica...

 

Ovog četvrtka je bio prisutan, za razliku od prethodne godine, i dodelio je nagradu Inspirativno dete (od 4 do 6 godina) devojčici Vajolet Sejmur i održao govor, gde je govorio o svojoj baki, ispričavši da bi ona bila "prva osoba koja bi insistirala da bude s njima, umesto da ode kod nje", te da zna da ih "gleda i srećna je što su zajedno, ukazujući pažnju tako predivnoj zajednici".

 

 

Hari je, potom, prisustvovao jednogodišnjem pomenu kraljici Elizabeti, u Kapeli Svetog Džordža u zamku Vindzor, baš tamo gde se 2018. godine venčao s Megan Markl. Ona nije doputovala sa suprugom da oda počast preminuloj kraljici. 

 

Što se Harijevog boravka tiče, navodi se da nije ni planirano da se sretne s ocem i bratom. Zapravo, Kejt Midlton i princ Vilijam ovaj dan proveli su u Velsu, prisustvujući komemoraciji kraljici Elizabeti, dok su kralj Čarls i Kamila u Balmoralu.

 

Kako prenose britanski mediji, Hari se pojavio u društvu rođaka princeze Beatris i princeze Judžin.

 

Međutim, nije se zadržavao u Engleskoj duže nego što je neophodno, već je odmah otputovao u Dizeldorf, gde 9. septembra zvanično otvara Invictus igre, , odnosno Igre nepobedivih, međunarodnu sportsku manifestaciju za ranjene, povređene i bolesne vojnike i žene, kao i za veterane, a Harijevo ime povezuje se s ovim događajem već godinama unazad.

 

princ hari pri sletanju na aerdrom u dizeldorfu, gde će otvoriti 'igre nepobedivih'
princ hari pri sletanju na aerdrom u dizeldorfu, gde će otvoriti "igre nepobedivih"foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Bonus video

Recept za pogačice kraljice Elizabete

 

makonda-tracker