mlada i veoma uspešna

Roditelji su joj se upoznali u Jugoslaviji: Ko je američka milionerka srpskog porekla čije kreacije nosi ceo Holivud?

0

Odevne komade s njenim potpisom nosile su neke od najpoznatijih holivudskih dama 

foto: Michael loccisano / Getty images / Profimedia
foto: Michael loccisano / Getty images / Profimedia

Jedna od najuspešnijih mladih dizajnerki Ula Džonson postigla je ogroman uspeh na prostoru Amerike. Ova lepa mlada devojka čije odevne komade nose neke od najuspešnijih žena širom sveta poreklom je iz Srbije.

 

Naime, njena majka je Srpkinja, a otac Danac. Njihova ljubavna priča počala je kada su jednom prilikom radili na jednom arheološkom iskopištu na teritoriji nekadašnje Jugoslavije. 

 

Ljubav je brzo planula, a iz nje se rodila Ula, koja je postigla uspeh u svetu mode o kojem većina modnih kreatora može samo da sanja. Ono što je kod nje neobično jeste činjenica da je u detinjstvu veoma često bila u društvu arheologa, kolega njenih roditelja.

 

 

Često je sa njima putovala, pa se tako više puta obrela na teritoriji Iranu i drugih zemalja, a sebe je znala često da nazove "globalnim nomadom". Njena majka je sakupljala tekstil i nakit i upravo to je u njoj probodilo interesovanje i ljubav prema dizajnu.

 

- Bila sam prilično opsednuta. Uvek sam volela da se oblačim, ali nikada nisam razmišljala da će mi to biti profesija. Odlučila sam da se bavim psihologijom i ženskim studijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulla Johnson (@ullajohnson)

 

Ipak, opčinjenost modom je bila toliko jaka da jednostavno nije mogla da joj se odupre.

 

- Brzo sam ušla u modu. Neki moji prijatelji su bili vlasnici butika i kada sam započela sa ovim poslom, oni su bili prvi prodavci - ispričala je ona jednom prilikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulla Johnson (@ullajohnson)

 

Njena majka, koja je Srpkinja, pokazivala joj je neke od narodnih nošnji koje je skupljala i čuvala, a to je u Uli probudilo želju da se oproba i u ručnom radu.

 

Jako su je privlačile te neobične šare i materijali, a u više navrata je takve detalje umetala i na svoje kreacije koje su u svetu poznatih postale veoma prepoznatljive i tražene.

 

Bonus video:

 

Zašto štrajkuju glumci u Holivudu? 

 

 

makonda-tracker