život joj je savršen

"Ne žalim što nemam decu": Glumica iz serije "Paramparčad" pronašla je LJUBAV sa čovekom koji je zbog nje ostavio sve

1

Šarmantna glumica velikog talenta otisnula se u svet, a potom vratila kući i izgradila srećan i ispunjen život i veliku karijeru

Nursel Kuse igrala je u više popularnih turskih serija
Nursel Kuse igrala je u više popularnih turskih serijafoto: EPA/DANIEL DEME

Turska glumica Nursel Kuse (62), koju smo gledali u seriji "Paramparčad" u ulozi zloće Keriman Akčatepe, obeležila je ovo ostvarenje kao jedna od retkih glumica koje su se pojavile u svakoj epizodi.


Serija koja se emitovala u Srbiji 2016. i 2017. godine, a predstavila nam je ogroman talenat Nursel Kuse, koja je iza sebe u tom trenutku imala višedecenijsku uspešnu karijeru.


Potom smo je gledali i u seriji "Tri kuruša", ali to je samo kap u moru bogate biografije lepe Turkinje, koja je paralelno s radom u arhitekturi glumila, režirala i pisala pesme i prozu.

 

Nursel Kuse kao tetka Keriman u seriji 'Paramparčad'
Nursel Kuse kao tetka Keriman u seriji "Paramparčad"foto: Paramparça Dizi/YouTube printscreen

Rođena je u Malatiji, a potom je sa 17 godina otišla u Nemačku, gde je na Univerzitetu u Kelnu studirala arhitekturu. Nastupala je u mnogim pozorištima u Nemačkoj i Turskoj, a pokazala se i kao izvrsna komičarka, osnovala žensku kabare grupu, glumila u filmovima, serijama...

 

S posebnim žarom je postavljala mnoge predstave za decu i omladinu, a mališane jednostavno obožava. Ona nikada nije postala majka, a ističe da je roditeljstvo odgovoran "posao" i da ne žali što deca nisu deo njenog života.


Ne žalim što nemam decu. Tetka sam bratovljevoj i sestrinoj deci. Od njih sam videla koliko je majčinstvo teško zanimanje – istakla je u jednom intervjuu.

 

NUrsel Kuse na Kanskom festivalu 2007. godine
NUrsel Kuse na Kanskom festivalu 2007. godinefoto: EPA/DANIEL DEME

Nursel je od 2018. godine u ljubavi s violistom Ulrihom Mertinom, a ne krije da je uvek na brak gledala sa strepnjom jer se iz njega ne izlazi lako.


Brak je institucija i na njega gledam sa strahom. Jer, ovako, ako veza zapadne u krizu, čovek može da spakuje kofer i mirno ode – rekla je jednom prilikom.


Ipak, ona svog partnera naziva suprugom i zadovoljna je što je on, iako je Nemac, naučio njen maternji jezik. Mertin se zbog Nurseline karijere preselio u njenu rodnu Tursku i nastavio s radom na Bosforu.

 


Moj muž violinista Ulrih Mertin vrlo dobro je naučio turski. Nije mogao bez mene, pa se, kad sam počela da radim u Turskoj, spakovao i došao za mnom u Istanbul. Ovde je osnovao mali orkestar i nastavio da radi. Odlično se uklopio, ima svoje društvo, čak i hoda kao Turčin. I svuda ga oslovljaju sa brate. I sad za sebe tvrdi da je Turčin u nemačkom kalupu – istakla je jednom prilikom.

 

 

BONUS VIDEO

Turski glumac oduševljen Beogradom

 

makonda-tracker