neprocenjivo

Vilijam je prekršio tradiciju IZ STRAHA: Emotivna ispovest Kejt Midlton o komadu nakita koji je pripadao princezi Dajani

0

Verenički prsten koji nosi Kejt Midlton je isti onaj kojim je tadašnji princ Čarls zaprosio Dajanu Spenser.

Princ VIlijam je zaprosio Kejt 2010. godine majčinim prstenom.
Princ VIlijam je zaprosio Kejt 2010. godine majčinim prstenom.foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kejt Midlton ima pozamašnu kolekciju nakita , ali njen najdragoceniji komad zapravo je od neprocenjivog značaja.

 

U pitanju je verenički prsten sa plavim safirom i dijamantima, koji joj je poklonio princ Vilijam kada su se verili 2010.godine.

 

U pitanju je isti prsten koji je pripadao Vilijamovoj majci, princezi Dajani,a kojim ju je zaprosio princ Čarls 1980. godine.

 

Ovaj prsten od 12-karatnog plavog safira okružen je sa 14 dijamanata i bez sumnje je najprepoznatljiviji od svih Kejtinih komada nakita.


Dugo se verovalo da je Kejt Midlton ovaj prsten "promenila" kako bi savršeno stajao na njenoj ruci.

 

Međutim, ona je tokom putovanja u Vels ranije ove godine, pružila emotivno i iznenađujuće priznanje o ovom komadu nakita.

 

- To je isti prsten i bio je potpuno iste veličine kada sam ga probala. Čast mi je što ga nosim, ​​nikada je nisam, nažalost, upoznala. A sada sa decom i unucima, mislim da bi obožavala da bude baka. Bila bi apsolutno briljantna, nedostaje nam svaki dan - rekla je Kejt kada je jedan gospodin prokomentarisao prsten i pomenuo Dajanu.


Podsetimo, princ Vilijam je zaprosio Kejt tokom odmora u Keniji u oktobru 2010. godine, a njihova veridba je objavljena svetu mesec dana kasnije.

 

Vilijam je tada rekao da želi da koristi majčin nakit kao "način da se uveri da moja majka ništa ne propušta".

 

- Nosio sam ga sa sobom u rancu oko tri nedelje pre toga i bukvalno nisam hteo da ga pustim, gde god sam otišao, držao sam ga u rukama, jer sam znao da ću biti u velikoj nevolji ako ova stvar nestane. Čujete mnogo užasnih priča o prosidbi i stvarima koje su krenule užasno naopako - prošlo je jako, jako dobro i bilo mi je zaista drago što je rekla da - objasnio je jednom prilikom princ Vilijam .

Verenički prsten od 12-karatnog plavog safira okružen je sa 14 dijamanata
Verenički prsten od 12-karatnog plavog safira okružen je sa 14 dijamanatafoto: EPA/STR


Međutim, čini se da je Vilijam prekršio jednu dugogodišnju tradiciju uoči prosidbe, a to je da nije tražio ruku od Kejtinog oca Majka

 

Vilijam kaže da se plašio da bi Majk mogao da ga odbije.


- Pa, bio sam rastrgan između da prvo pitam Kejtinog oca, a onda mi je sinulo shvatanje da bi on zaista mogao da kaže „ne“. Pa sam pomislio da ako prvo pitam Kejt onda on ne može da kaže Ne. Pa sam to uradio na taj način. Uspeo sam da razgovaram sa Majkom ubrzo nakon toga-  ispričao je Vilijam jednom prilikom. 

 

BONUS VIDEO

 

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti

 

 

makonda-tracker