čudesna

Nije ni čudo što je Jugoslavija ludela za njom: 45 godina stara fotografija Nede Ukraden koju ćete gledati ne trepćući

4

Neda Ukraden oduševljava izgledom pred 73. rođendan, ali je od početka karijere važila za lepoticu kakva se retko viđa

Neda Ukraden na nedavnom događaju u Beogradu
Neda Ukraden na nedavnom događaju u Beogradufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularna pevačica Neda Ukraden važi za jednu omiljenih pop zvezda širom regiona, a tako je maltene od samog početka njene karijere do danas.


Prvu pesmu – "Igra bez kraja" – snimila je davne 1967. godine, a u međuvremenu je postala jedna od najuspešnijih jugoslovenskih pevačica.

 

Tokom sedamdesetih i osamdesetih spadala je u žene za čije se koncerte uvek tražila karta više, a sarađivala je s najvećim autorima tog vremena i oborila mnoge rekorde u prodaji ploča i posećenosti nastupa.


Do 1978. godine imala je snimljena već tri albuma ("U mom kraju", "Ko me to odnekud doziva" i "Nedine najljepše pesme") i bila je jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske muzike.

 

Ipak, veliki talenat nije bio jedino što je pratilo Nedu Ukraden već je uvek važila i za jednu od najvećih lepotica stare države, a fotografija iz 1978. podseća nas i zbog čega je bilo tako.


Na društvenim mrežama se pre nekoliko dana pojavio stari portret pevačice, na kom je vidimo stilizovanu u duhu kasnih sedamdesetih – tanke obrve, prugasti sako s predimenzioniranim reverima, iako jako našminkanu, doteranu tako da se tek naglasi njena prirodna lepota.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv


"Baš je lepa, slatka k'o bombona", "Lele, ja se zaljubih", "Neda je rođena dama"... komentarišu fanovi pevačice.

 

Neda Ukraden sredinom avgusta će proslaviti 73. rođendan, a i dalje važi za jednu od najlepših žena i najvećih dama naše javne scene.

 

U svakoj prilici ona oduševljava negovanošću i formom, a jednom prilikom otkrila je da svoj izvanredan izgled u osmoj deceniji duguje fizičkoj aktivnosti, pravilnoj ishrani i zdravom načinu života.

 

Neda Ukraden izgleda besprekorno u svakoj prilici
Neda Ukraden izgleda besprekorno u svakoj prilicifoto: Antonio Ahel/ATA Images

Svaki dan, ili svaki drugi, odradim svoj tabata workout. Vodim računa koliko je moguće. Toliko sam na putu da ne može čovek da se pridržava svega, ali nema cigareta, alkohola, prejedanja. Ali svakako, ne može čovek da vodi baš uredan način života kada si po 7-8 sati na putu, ali u svakom slučaju trudim se da vodim izbalansiran način ishrane. Kada sam kod kuće, zna se da ja spremam. Obožavam da kuvam i nije mi svejedno šta jedem – istakla je u jednom intervjuu.

 

 

BONUS VIDEO Prisetite se jednog nastupa predstavnika Jugoslavije na Evroviziji

 

makonda-tracker