on je danas tema dana

Skandal sa srpskom zastavom zauvek je ostao "TRN U OKU": Životna priča HEROJA IZ SENKE o kojem danas bruji svet

0

U detinjstvu je obožavao fudbal, pa niko nije ni slutio da će postati slavni košarkaš 

Životna priča Nikole Mirotića
Životna priča Nikole Mirotića foto: EPA / Quique Garcia

Poznati košarkaš Nikola Mirotić je španski igrač crnogorskog porekla. Kao dete često je sa drugarima igrao fudbal, pa niko nije mogao ni da zamisli da se će proslaviti kao veoma uspešan košarkaš. 

 

Za njega mnogi kažu da je jedan od najtalentovanijih igrača Balkana, a sada je konačno izabrao novi klub za nastavak karijere. Posle dugih pregovora sa velikim brojem evroligaša, među kojima je Partizan bio najbliži, na kraju će potpisati za milansku Olimpiju.

 

Nikola je uložio u košarku godine, trud i rad se isplatio, a odličnom igrom zaradio je milione. Uprkos tome, ostao je prizeman i nije zaboravio korene od kojih je potekao.

 

 

Nikola i njegova supruga Nina pomažu ljudima širom Srbije, ali o tome retko kada govore u javnosti. Upravo zbog toga, ovaj veliki čovek je dobio nadimak, heroj iz senke.

 

Oni su velikom broju porodica pomogli da stvore topli dom, a često su pomagali i u vidu hrane, garderobe i drugih potrepština. Svojim podvizima se ne hvali javno, već to radi od srca, ne očekujući da zbog toga postane medijska zvezda.

 

Nikola je u centar pažnje javnosti dospeo i pre nekoliko godina kada je za svaku trojku koju bi ubacio donirao sa po 500 dolara ili evra. Njega je tokom svih tih podviga u stopu pratila i njegova supruga Ninia Mirotić s kojom je u braku punih deset godina. Iz te velike ljubavi rodio se i sin Aleksandar.

 

Nikola Mirotić je dobio nadimak Heroj iz senke
Nikola Mirotić je dobio nadimak Heroj iz senke foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Prve košarkaške korake je napravio u podgoričkom klubu Džoker, a potom je prešao u madridski Real. Od 2006. do 2008. godine nastupao je sa mlađim selekcijama Madriđana, a nakon toga je jednu sezonu proveo sa B timom. Od 2009. do 2010. godine bio je na pozajmici u klubu Palensija, da bi 2010. postao stalni član prvog tima sa kojim je osvojio brojne trofeje.

 

2014. godine je potpisao zaigrao za Čikago Buls, a potom 2019. za Nju Orleans Pelikans, a posle za Milvoki Baks. Iako je rođen u Crnoj Gori nikada nije nosio dres svoje zemlje, a veliki skandal izbio je kada je poceopao srpsku zastavu na evropskom prvenstvu 2015. godine.

 

 

Sve se odigralo nakon poraza Španije od reprezentacije Italije, kada je Mirotić u besu, ni ne gledajući čime mu maše navijač dok je odlazio ka svlačionici - pocepao obeležje Srbije. Iako se izvinio, rekavši da nije znao da je to srpska zastava, i da voli Srbiju, mnogi mu i dalje zameraju na tome.

 

Šta je Nikola Mirotić govorio o prelasku iz jednog u drugi klub pogledajte u videu koji sledi

 

 

Bonus video:


 

makonda-tracker