LJUDINA

ZA SVAKU TROJKU DONIRAO PO 500 EVRA: Košarkaš iz NBA pomogao sedmočlanoj srpskoj porodici da KUPI KUĆU (FOTO)

1

Samohrani otac šestoro dece dobija kuću zahvaljujući ovom nesebičnom gestu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Košarkaš Nikola Mirotić, član NBA tima Nju Orleans Pelikans, za svaku ubačenu trojku do Božića donirao je po 500 evra sedmočlanoj porodici Varga iz Borova u Hrvatskoj kako bi im pomogao da kupe novi dom.

 

Reprezentativac Španije, rođen u Crnoj Gori, odazvao se akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“, a samohrani otac Radoslav i njegovo šestoro dece sa nestrpljenjem čekaju novu kuću koju će im pokloniti proslavljeni košarkaš velikog srca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

 

Ovog momka je manja povreda omela da odigra utakmica koliko je planirao, pa je saopštio da će doplatiti koliko treba kako bi Varge dobile novi dom, navodi Blic.

 

Donacije će, kako navode iz organizacije “Srbi za Srbe” biti uplaćene ovih dana, a odmah zatim biće kupljena kuća sedmočlanoj porodici iz Borova na istoku Hrvatske. Vargama će biti doniran i nameštaj, stvari, te pokućstvo koje im fali, a kad sve bude spremno za normalan život kaakav ova porodica zaslužuje, organizovaće se i svečano useljenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

 

Radoslav brine za šestoro dece: Zdravku (12), Ivanu (11), Dejanu (9), blizance Luku i Mariju (8) i Anu (6) i žive u skromnoj kući sa jednom sobom od 28 kvadrata bez kupatila.

 

Varga kaže da ga ništa u životu nije tako obradovalo kao vest da će dobiti novu kuću. Žena ga je napustila i on godinama odgaja decu sam.

 

– Ne mogu da dođem sebi. Kada su mi rekli kakve su namere košarkaša Mirotića, nisam mogao da verujem. Prvo sam mislio da se šale. Imati normalan, lep dom nama je san, nadam se da će se ostvariti – rekao je presrećni Varga za Blic.

 

 

makonda-tracker