prelepo

Upoznao ju je slučajno na Vračaru, zaljubio se — ODMAH! Najlepša ljubavna priča domaćeg para traje od tinejdžerskih dana

1

Ljubavna priča našeg proslavljenog košarkaša i njegove supruge greje srca

saša i seka đorđević preko dve decenije žive bajku
saša i seka đorđević preko dve decenije žive bajkufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Ljubavna priča proslavljenog košarkaša i trenera Aleksandra Saše Đorđevića i njegove supruge Aleksandre — Seke jedna je od najlepših na domaćoj javnoj sceni.

 

Upoznali su se slučajno, a zavoleli brzo i od tada žive pravu ljubavnu bajku, čija kruna su ćerke Tara i Tesa.

 

Sašu je kolega Nebojša Ilić upoznao sa sadašnjom suprugom Sekom Đorđević, a on je, inače, njen školski drug. On im je kasnije i kumovao na venčanju.

 

— Često sam dolazio sa društvom u jedan kafić na Vračaru i jedne večeri sam video divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i, pošto smo razmenili poglede i osmehe, upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme s Partizanom i reprezentacijom — rekao je svojevremeno Sale.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Saša nikada nije krio koliko voli Seku i koliko je srećan u svom životu i sa svojom porodicom.

 

— Imam fenomenalnu suprugu pored sebe, porodicu, prijatelje. A moj najveći uspeh u karijeri je da volim ono što radim, to je važno, a ne da radiš ono što voliš — rekao je Sale Đorđević u jednom intervjuu.

 

seka đorđević odavno je ukrala sašino srce
seka đorđević odavno je ukrala sašino srcefoto: Damir Dervišagić

Venčali su se u julu 1997. godine.

 

Četiri godine kasnije dobili su ćerku Taru, a par godina kasnije i Tesu. Reflektore ne vole i njihovih zajedničkih fotki sa javnih događaja skoro da nema nigde.

 

— Decu učimo poštovanju, lepom ponašanju, da znaju da se druže sa svima, da budu nasmejane i uvek imaju lepu reč, da saslušaju, budu poslušne i, naravno, da imaju svoj stav — izjavio je svojevremeno Saša.

 

seka đorđević i deca
seka đorđević i decafoto: Dado Đilas

— Tara je počela da igra košarku, ali joj možda više prijaju tenis i plivanje, a dobra je i skijašica. Verujem da će Tesi košarka biti sport broj jedan. Još je mala, ali i ona već odlično skija. Obe lepo crtaju i odlično im idu jezici. Vole se, mada se ponekad i svađaju. Po karakteru su sasvim drugačije. Tesa je neviđeni borac, mora sve da vidi, voli da je u centru pažnje i vrlo je prodorna. Za razliku od nje, starija je stidljiva — rekao je Saša o svojim mezimicama.

 

On se porodici jako posvetio i to smatra ključnim, ali važbna je i ravnoteža između privatnog i poslovnog života.

 

— Čovek nekada mora da lične ambicije stavi po strani kako bi se posvetio onome što je najvrednije, a to su deca i porodica. Mislim da sam napravio dobar balans u čemu uživam — kazao je ranije on.

 

Bonus video:

 

makonda-tracker