skladni i prelepi

Nazivaju ga HEROJEM IZ SENKE, a ona mu je najveća podrška: Ovo je Nina, supruga Nikole Mirotića, košarkaša velikog srca

0

Mnogi poznati sportisti nakon što odu iz Srbije zaborave svoje korene. Nikola Mirotić definitivno nije jedan od tih 

foto: EPA / ANDREJ CUKIC
foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Čuveni košarkaš Nikola Mirotić godinama se bavi ovim sportom, a svojim upornim radom i talentom uspeo je da dosegne zvezde. 

 

Odličnom igrom zaradio je milione, ali to nije učinilo da poleti, već je ostao da stoji čvrsto na svojim nogama. Nikola i njegova supruga Nina pomažu ljudima širom Srbije, ali o tome retko kada govore u javnosti.

 

Upravo zbog toga, ovaj veliki čovek je dobio nadimak, heroj iz senke.

 

 

Spisak porodica kojima je pomogao obezbedivši im topao porodični dom, hranu, garderobu i druge potrepštine je podugačak. Svojim podvizima se ne hvali javno, već to radi od srca, ne očekujući da zbog toga postane medijska zvezda.

 

Dok je igrao u NBA ligi za Milvoki, Nju Orleans i ČIkago, a i sada u Barseloni, Nikola Mirotić je organizovao zanimljive akcije, tako što je svako trojku koju bi pogodio proslavljao sa uzdignuta tri spojena prsta.

 

Svrha ove akcije koja bi trajala mesec dana ili onoliko koliko bi bilo potrebno da se sakupi novac, je da je Nikola svaku trojku koju bi ubacio donirao sa po 500 dolara ili evra.

 

 

I kao što je čak i najsnažnijima potrebna podrška tako je Nikola svoju pronašao u prelepoj suprugzi Nini Mirotić. Njih dvoje su u braku punih deset godina i imaju sina Aleksandra.

 

Iako o privatnom životu retko govori u medijima ono što smo na osnovu fotografija sa društvenih mreža mogli da vidimo jeste činjenica da i Nina obožava svoju veru i da supruga podržava u humanitarnom radu po kojem je postao poznat širom granica Srbije.

 

 

O tome  koliko je Nikoli važna porodica i vrednosti koje ona nosi govori i činjenica da je 2019. godine odbio je ponudu NBA kluba Juta Džez vrednu 45.000.000 dolara za tri godine.

 

- Šta je bio razlog? Porodica. Pitao sam sebe: "Zašto nisam sa porodicom?" Porodica mi je bila prvi prioritet. Hteo sam da mi deca odrastaju u Evropi - rekao je Mirotić koji je posle toga potpisao za Barselonu, gde zarađuje oko 4.000.000 evra po sezoni.

 

 

makonda-tracker