možda ni one nisu znale

Splet sudbine: Tek sad je otkriveno da skoro 30 godina Brenu i Cecu spaja jedna od najvažnijih OSOBA U ŽIVOTU svake žene

0

Da li splet sudbine ili nešto drugo, ali naše dve pevačice Ceca Ražnatović i Lepa Brena imaju zajedničku jednu jako lepu stvar. 

 

 

Svetlana Ceca Ražnatović i Lepa Brena imaju jednu zajedničku stvar, koja bi malo kome pala na pamet
Svetlana Ceca Ražnatović i Lepa Brena imaju jednu zajedničku stvar, koja bi malo kome pala na pamet foto: Ata Images, Antonio Ahel, Nikola Ristić

Lepa Brena i Svetlana Ceca Ražnatović već decenijama važe pevačice koje spadaju u najveće domaće zvezde. 

 

Iza njih je veliki broj hitova, koje odavno znaju i sve ptice na granama u našoj zemlji, a i šire.

 

Kad god se negde pojave njih dve, uvek je tu dosta fotografa, uvek se sutradan piše šta su obukle, gde su letovale, koje torbice ili cipele imaju... 

 

Kada pričamo o životu na javnoj sceni, čini se dve pevačice imaju isti zvezdani tretman, koji su svojim radom i potpuno zaslužile. 

 

Međutim, postoji i jedna stvar koja njih dve spaja privatno i vezana je za jedan od najsrećnijih dana u životu svake dame.

 

Naime, venčanje je jedan od najradosnijih dana u životu svake žene. Naravno da je to srećan dan i za muški pol, međutim opšte je poznato da žene generalno mnogo više pažnju posvećuju venčanicama i svim drugim detaljima vezanim za svadbe od muškaraca. 

 

Lepa Brena već godinama u srećnom braku sa Bobom Živojinovićem
Lepa Brena već godinama u srećnom braku sa Bobom Živojinovićemfoto: Marina Lopičić

A jedna veoma bitna osoba za svako venčanje - baš i spaja dve naše slavne umetnice.

 

Za početak, obe te svadbe su svojevremeno proglašene za venčanja decenije u našoj zemlji. 

 

Lepa Brena se za tenisera Slobodana Bobu Živojinovića udala 7. decembra 1991. godine, dok se Ceca i Željko Ražnatović Arkan uzeli 19. februara 1995. 

 

Osim toga što su obe svadbe više nego pompezno ispraćene u medijima, ona imaju i još jednu zajedničku kariku.

 

O Cecinoj i Arkanovoj svadbi izveštavali su i CNN i New York Times
O Cecinoj i Arkanovoj svadbi izveštavali su i CNN i New York Timesfoto: Antonio Ahel/ATA Images

Naime, matičar, možda i najvažnija osoba na svadbi. u smislu da tek kad on kaže "Možete poljubiti mladu" taj par zvanično postaje venčan.

 

Dakle, jedna od najvažnijih osoba na svim svadbama, koje su jedan od najvažnijih dana u životu svake dame ( i muškarca ), na venčanju Cece i Brene je bila ista persona. 

 

U pitanju je Radivoj Mrđa. Iako je sa te dve svadbe u medijima bilo nebrojeno mnogo izveštaja, ipak je samo on mogao da iz prve ruke podeli neka iskustva sa ova dva događja. 

 

Brenina svadba

 

Brena i Boba na svabdi
Brena i Boba na svabdi foto: Youtube Printscreen

Za venčanje Brene i Bobe Živojinovića 1991. godine se desilo nešto što nikako nije bila praksa u domaćim medijima. Naime, prekunit je Dnevnik 2, kako bi se mladenci uključili uživo u program.

 

No, na samoj svadbi se desio veliki peh.

 

- Venčanje je trebalo da bude u velikoj konferencijskoj sali Sava centra. Trebalo je da sve bude holivudski namešteno, da svira simfonijski orkestar… Ali cev je pukla i venčanje je moralo da bude u bioskopskoj sali. Svi gosti su već bili došli, logično, ali šta da radite. Mogu samo da zamislim kako im je bilo. Ipak, oni su fenomenalno odreagovali. Brena je pravi profesionalac - priča Mrđa za Zadovoljnu.

 

Brena i Boba su se venčali 1991. godine
Brena i Boba su se venčali 1991. godine foto: Youtube Printscreen

Brena i Boba su imali oko 600 zvanica, a na meniju se bili specijaliteti dostojni najotmenijih holivudskih svabi današnjice. Brena je nosila Dior venčanicu, koju je ovaj brend napravio specijalno za tu priliku. 

 

Cecina Svadba 

 

O venčanju Svetlane, tada Veličković i Željka Ražnatovića Arkana su naširoko izveštavali i strani mediji, kao što su bili CNN i New York Times.

 

Ceca i Arkan venčali su se 1995. godine
Ceca i Arkan venčali su se 1995. godine foto: Youtube Printscreen

- To je najbolje organizovana svadba kojoj sam prisustvovao. Poznato je da pre venčanja vi dolazite kod matičara da se uradi zapisnik. Tad su mi rekli da prvo idu u Žitorađu, pa kući, pa u crkvu, pa tek onda u Interkontitnental da se venčaju. Prilično zapanjen sam rekao da će teško stići na termin. Mladoženja je ponudio čak da se opkladi i obećao da će tu biti u minut. I bili su. Nisam mogao da poverujem jer ipak saobraćaj je to, u koloni se ide, nikad ne možete potpuno unapred sve da predvidite, ali desilo se - kaže sagovornik.

 

Tada se šuškalo da je svadbena torta bila teška 70 kilograma, a da je ukrasno cveće stiglo iz Holandije posebno za tu priliku.

 

I Cecina i Brenina svadba su proglašene svadbom decenije
I Cecina i Brenina svadba su proglašene svadbom decenije foto: Youtube Printscreen

- Ja sam stigao ranije od drugih zbog papirologije. U tom trenutku nikog nisu puštali da uđe u taj deo Interkontitnentala, bilo je samo obezbeđenje. Mene su, naravno, pustili i tada sam iz znatiželje pogledao u salu. Cveće je bilo neverovatno, zaista, cela dekoracija je ostavljala bez daha. Sa ukusom i stilom, kao i kod Brene - priča Mrđa. 

 

Cecina svadba proglašena je "Svadbom decenije". 

 

- Matičar mlade uvek vidi i pre venčanja na tom pravljenju zapisnika, pa posle na venčanju. Vi ste sve mnogo, mnogo lepše na dan venčanja. Nije to samo šminka i frizura, jednostavno sijate, ne znate koliko. I tako je bilo i sa njih dve - navodi Radivoj.

 

 

 

makonda-tracker