novak joj je inspiracija

Od operacije jetre do čuda na Vimbldonu: Ko je Natalija koja je postigla istorijski uspeh i obradovala Srbiju?

0

Niška teniserka Natalija Stevanović postigla je veliki uspeh u prvom kolu pobedivši nekada prvu teniserku sveta Karolinu Piškovu.

Nataliji Stevanović je najveća podrška suprug.
Nataliji Stevanović je najveća podrška suprug.foto: ADAM DAVY / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Srpska teniserka Natalija Stevanović pojavila se na svom prvom Grend slem turniru na Vimbldonu i napravila odmah podvig.

 

Ona je sa 2:0 u setovima u prvom kolu pobedila nekada prvu teniserku sveta Karolinu Piškovu.

 

Piškova je pre dve godine bila finalistkinja Vimbldona, a sada je ispala u prvom kolu. 

 

Natalija priznaje da je baš nju i priželjkivala za protivnicu: 

– Toliko emocija, ali sam ostala mirna. Kada sam gledala žreb sa mužem i trenerom navijali smo da igram sa Pliškovom i izašlo je moje ime. Ona mi odgovara po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis. Bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje – izjavila je Nišlijka, prenosi Danas.

 

Natalija je nakon pobede kao i Novak Đoković pojela nekoliko travki sa vimbldonske trave. 

- Novak je inspiracija, takve stvari su potrebne da bi se osetila atmosfera i energija. Kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to ne nema smisla - izjavila je za domaće medije.

 

Sada nakon prve pobede, sledeći cilj joj je polufinale

Da sanja velike snove naučila je zahvaljujući mnogim stvarima koje su joj se izdešavale. 

 

– Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo toga u karijeri, imam 28 godina, sazrela sam. Sa 22 godine sam imala operaciju jetre, kad sam se vratila, imala sam nekoliko kilograma manje. Pola stomaka mi je isečeno, dugo sam se vraćala u formu, puno mi je trebalo da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone i sada se najtežim kad se setim -rekla je srpska teniserka.

Na kraju, obećava Srbiji svoju predanost.

 

–  Moj muž, trener, fizioterapeut i ja guramo sami i zato je teško. Želim da inspirišem mlade, da pružim ljubav i znanje i nadam se da ću biti na potrebnom nivou – poručila je Natalija, prenosi Danas.

 

makonda-tracker