sebe vidi kao – boga

I Čak Noris bi mu pozavideo: 10 urnebesnih citata Zlatana Ibrahimovića koji su nasmejali svet i ušli u istoriju

0


Ako postoji nešto što znamo pouzdano o fudbaleru Zlatanu Ibrahimoviću, to je da je on izvanredan igrač i da ima vrlo, vrlo (vrlo) visoko mišljenje o sebi

Zlatan Ibrahimović na trci Formule 1 u Italiji 2022. godine
Zlatan Ibrahimović na trci Formule 1 u Italiji 2022. godinefoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Švedski fudbaler bosanskog porekla Zlatan Ibrahimović (41) pre nekoliko dana konačno je okačio kopačke o klin, oprostivši se od fudbala u dresu italijanskog Milana.


Nakon što je promenio devet klubova, od kojih su neki bili najuspešniji u istoriji ovog sporta, osvojio mnogo trofeja, oborio mnogo rekorda i ušao u istoriju, fudbaler kog obožavaju milioni rešio je da je vreme za penziju, a jedno je sigurno – nikad neće biti zaboravljen.


Isti je slučaj i s njegovim duhovitim izjavama u kojima veliča sebe, ponekad opravdano, ponekad uz mnogo hiperbole, a ovo su samo neke od njih.

 

  • Citati Zlatana Ibrahimovića
  1. "Sam Bog zna... I upravo pričate s njim."
  2. "Kad kupujete mene, kupujete ferari. Ako vozite ferari, u njegov rezervoar sipate premium benzin, odete na auto-put i dodate gas. Gvardiola je sipao dizel i provozao se po selu. Onda je trebalo da kupi fiat." Kad su ga pitali o odnosu s Pepom Gvardiolom.
  3. "Ne mislim da mogu da zamene Ajfelov toranj mojom statuom, čak ni ljudi koji vode klub. Ali ako mogu, ostaću ovde, obećavam." Kad se pričalo odlazi li iz Pari Sen Žermena.
  4. "Mislim da je nemoguće da u video-igri postigne gol kakve daje Zlatan, iako su igrice ovih dana vrlo realistične."
  5. "Neću biti kralj Mančestera, biću bog Mančestera." Kad je potpisao za Mančester junajted.
  6. "Svetsko prvenstvo bez mene nije vredno gledanja, tako da Svetsko prvenstvo nije vredno ni čekanja." Kad je Portugalija eliminisala Švedsku.
  7. "Istina je da ne znam mnogo o ovdašnjim igračima, ali oni definitivno znaju ko sam ja." Nakon što je potpisao za Pari Sen Žermen.
  8. "Kako to mislite – 'poklon'? Dobila je Zlatana." Kad su ga pitali šta će pokloniti supruzi za Dan zaljubljenih
  9. "Prvo sam ja krenuo levo, a onda je on krenuo levo. Onda sam ja krenuo desno, a i on je. Onda sam ja opet pošao levo, a on je otišao da kupi hot-dog." O duelu s jednim kolegom
  10. "Ne mogu da se ne smejem zbog toga koliko sam savršen." O sebi.

I za kraj, ako ste ljubitelj(ka), u galeriji uživajte u fotografijama jednog od najinteresantnijih likova svetskog fudbala.

 

1 / 11 Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

 

 

 

 

makonda-tracker