interesantan život

Bila mis Turske, ljubila je 14 godina starijeg muškarca, pa pobacila: Kako danas izgleda sultanija Ajše?

0

Osim velike karijere Nebahat Čehre je imala i veoma buran ljubavni život

foto: Instagram / nebahatcehre
foto: Instagram / nebahatcehre

Čuvena turska glumica Nebahat Čehre, našoj publici poznata po ulozi sultanije Ajše u seriji "Sulejman Veličanstveni".

 

Ono po čemu je glumica prepoznatljiva jeste neobična lepota, a o glumačkom talentu nema potrebe govoriti, o njemu svedoči maestralno odigrana uloga sultanije, majke čuvenog Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji.

 

Ipak, ono zbog čega je glumica još veoma interesantna ne samo turskoj, veći svetskoj javnosti jeste činjenica da je njana životna priča prepuna uspona, padova i prelomnih trenutaka koji su je vodili na različite strane.

 

 

Nebahat se u mladosti bavila manekenstvom, davne 1960. godine ponela je titulu Mis Turske, a 1965.dobila je čast da predstavljala svoju zemlju i na izboru za Mis Univerzuma.

 

Upravo to je bila velika prekretnica u njenom životu i karijeri. Kako je bila multitalentovana bavila se osim manekenstvom i glumom i pevanjem. Na takmičenjima za mis su je primetili mnogi značajni ljudi i tada stižu prve ponude za uloge.


Ova lepotica prvi put se udala veoma mlada, već u 23. godini stala je na ludi kamen sa turskim glumcem, režiserom i piscem Jilmazom Guneom, a po sopstvenom priznanju upravo je on oblikovao njene životne stavove, te je pored njega savladala i glumački posao.

 

 

Iako je po mišljenju mnogih to bila ogromna ljubav, brak je trajao samo 4 godine, od 1964. do 1968. godine, kada su se razveli. Spekulialo se šta je bio uzrok razvoda, a velika je verovatnoća da je do zasićenja dovelo baš to što su njih dvoje za tih 4 godine zajedno glumili u čak 13 filmova. Njihova veza je bila sve samo nije bila obična ljubavna priča. Bilo je tu strasti, ali i burnih svađa, izliva emocija i ljubomore. Upravo zato je ona i dan danas često tema rasprave i intrige u turskim medijima.

 

- Oni su imali intezivnu, žestoku ljubav, ali prepunu svađa i nasilja. Jilmaz je često tukao Nebahat", otkrio je davno Guneov blizak prijatelj i menadžer Abdurahman Keskiner. On je opisao i jednu nemilu scenu koju su supružnici doživeli u poslednjim danima braka:

 

Uloga majke Sulejmana Veličanstvenog donela joj je ogromnu popularnost
Uloga majke Sulejmana Veličanstvenog donela joj je ogromnu popularnost foto: Profimedia

 

- Jednog dana su se njih dvoje ponovo posvađali u noćnom klubu. Nebahat je ljutita napustila klub i nije se obazirala na Jilmazove povike da stane. Dok je trčala prema hotelu u kom su odseli, on je seo u svoj automobil i počeo besno da vozi. Zatim, na moje oči, autom je udario ženu koju je voleo. Nebahat je poletela u vazduh, pala na automobil, onda i na ulicu... Bila je u bolnici četiri dana. Ovaj incident su sakrili od svih, ali su se nakon njega rastali. Ipak, njihova ljubav nikada nije prestala. Jilmaz je voleo Nebahat najviše u svom životu. Nikada nije mogao da je zaboravi.

 

Nekoliko njihovih prijatelja otkrili su javnosti za još jedan veliki incident - kada je Nebahat sa bratom otišla na voz kako bi posetili rođake u jednom gradu na severozapadu Turske, ali to nije prijavila mužu. Kada je Jilmaz otkrio gde se zaputila, krenuo je za njom svojim automobilom, sustigao voz, a potom mu je preprečio put parkiravši kola na šinama. Kada se voz zaustavio, glumac je uleteo u isti, bukvalno uzeo Nebahat i vratio je kući sa njim u Istanbul.

 

 

I nakon razlaza Gune joj je pisao ljubavna pisma, kajao se za sve što je uradio, tvrdeći da je izuzetno snažna i kao osoba i kao glumica i kleo se u večnu ljubav. Ipak, nikako nisu mogli da funkcionišu zajedno, a Nebahat je u jednom intervjuu priznala da je intezivna ljubav ono što je uništilo njihov odnos.

 

- Prevelika strast i ljubav iscrpljuju vezu. Ponekad stvari postanu izuzetno strastvene, a strast nanosi štetu vezi. Jilamz je bio veoma dobar i veoma težak muž u isto vreme. Doživela sam nezamislivu snagu njegove ljubavi, ali u jednom trenutku te to iscrpi. Izgledalo je nemoguće da živimo zajedno, jedno od nas bi nestalo. Da bismo ostali živi i zdravi, morali smo da se odvojimo jedno od drugog - ispričala je.

 

Nakon svega, ljubav se okončala tako što je Jilmaz preminuo u Parizu nakon teške bolesti, a Nebahat nije bila na sahrani niti je ikad posetila njegov grob u francuskoj prestonici.

 

Sultanija Ajše se uopšte nije promenila i danas je lepa i atraktivna žena
Sultanija Ajše se uopšte nije promenila i danas je lepa i atraktivna žena foto: Instagram

 

Ipak, glumici se osmehnula ljubav krajem 60-ih kada je upoznala turskog košarkaša Javuza Demira. U vezi su bili 6 godina, a 1976. odlučuju da se venčaju. Ipak, ni ta ljubav nije potrajala i par se razveo nakon samo 2 godine.

Zanimljivo je i da je Nebahat zatrudnela neposredno pre razvoda, ali je odlučila da pobaci dete jer nije želela da odrasta bez oca.

 

- Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu zbog čega nisam želela da moje dete prolazi kroz istu situaciju. Obećala sam sebi da ću, ako ikada budem imala brak za koji verujem da će opstati, imati i dete - ispričala je ona jednom prilikom.

 

Ova Turkinja je svojevremno ispričala da je Javuz bio njena sigurna luka i da ja zahvaljujući njemu izgradila čvrsto samopouzdanje, ali da nisu uspeli da sačuvaju svoju ljubav zbog različitih ambicija i stilova života.

 

 

- Nisam mogla da se prilagodim njegovom životu. Konzervativna sam, bila sam ograničena na svoj prostor. Život koji sam živela sa Javuzom bio je izuzetno aktivan. Sva ta putovanja, posetioci, gužva oko njega - gušilo me je. Shvatila sam da neću moći da nastavim tako i idem u korak sa njegovim izuzetno brzim ritmom života - priznala je jednom prilikom.

 

Nakon što je sedamdestih godina glumačka scena krenula nekim drugim putem glumica je odlučila da se posveti pevanji i da gradi muzičku karijeru. I danas je veoma aktivna, a kako izgleda možete videti na njenim novim fotografijama sa Instagrama.

 

 

makonda-tracker